Αυστηρός έλεγχος διαβατηρίων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το 2013 συνελήφθησαν 517 άτομα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Αυστηρός έλεγχος διαβατηρίων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Αυστηρότατοι είναι οι έλεγχοι των διαβατηρίων στις πύλες εισόδου της χώρας όπως είναι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η κάμερα του Star βρέθηκε στον τομέα αφίξεων του διεθνούς αερολιμένα και κατέγραψε την διαδικασία ελέγχου των διαβατηρίων.

Με το έμπειρο μάτι του αστυνομικού για αρχή και το ηλεκτρονικό μάτι του αυτοματοποιημένου συστήματος ελέγχου στη συνέχεια, είναι πλέον ουσιαστικά ανώφελο να επιχειρήσει κάποιος να μπει ή να αναχωρήσει από τη χώρα μας χρησιμοποιώντας πλαστό διαβατήριο.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι έλεγχοι είναι από τους πλέον αυστηρούς και δεν περιορίζονται μόνο στην ταυτοπροσωπία του κατόχου του διαβατηρίου αλλά επεκτείνονται σε σχολαστικό έλεγχο γνησιότητας του ταξιδιωτικού εγγράφου.

Το διαβατήριο τοποθετείται και σε ειδικό ηλεκτρονικό σαρωτή ο οποίος διαβάζει τα προσωπικά δεδομένα του κατόχου και τα συγκρίνει αυτόματα με την βάση δεδομένων που έχει η αστυνομία αλλά και την βάση δεδομένων της ΣΕΓΚΕΝ.

Πολλές φορές ωστόσο αυτό που πραγματικά ενεργοποιεί το συναγερμό δεν είναι το ίδιο το διαβατήριο αλλά η περίεργη συμπεριφορά του κατόχου.

Τον περασμένο χρόνο κατά τη διάρκεια ελέγχου διαβατηρίων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνελήφθησαν 517 άτομα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Από αυτούς οι 337 προσπάθησαν να βγουν από τη χώρα ενώ οι 180 εντοπίστηκαν στο χώρο αφίξεων του αεροδρομίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top