Καλαμάτα:12 μήνες φυλάκιση στη μάνα που άφησε τα 4 παιδιά της στην Αστυνομία-ΔΕΙΤΕ τι είπε

«Ήταν μια στιγμή τρέλας.Το έκανα για να προκαλέσω το ενδιαφέρον του πατέρα τους»

Καλαμάτα:12 μήνες φυλάκιση στη μάνα που άφησε τα 4 παιδιά της στην Αστυνομία-ΔΕΙΤΕ τι είπε

​Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με διετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην ανύπαντρη μητέρα 4 αγοριών, ηλικίας από 9 έως 13 ετών, τα οποία άφησε το μεσημέρι της Δευτέρας μπροστά στην πύλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καλαμάτας και... έφυγε.

Την Τετάρτη το δικαστήριο απαγόρευσε να πάρει τα 3 μικρότερα παιδιά από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου φιλοξενούνται προσωρινά, κρίνοντας ότι μπορεί να τα εκθέσει ξανά σε κίνδυνο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι τα 3 αγόρια θα πρέπει να δει κοινωνικός λειτουργός και μετά να βγει απόφαση για το αν θα επιστρέψουν στο σπίτι με τη μητέρα τους.

Ο μεγαλύτερος γιος της κατηγορουμένης γύρισε στη μητέρα του το ίδιο απόγευμα (της Δευτέρας), καθώς ο εισαγγελέας κατανόησε την ανησυχία της να επιστρέψει το παιδί στο σπίτι γιατί την επομένη έγραφε εξετάσεις στο σχολείο και έπρεπε να διαβάσει.

Ωστόσο -όπως επεσήμανε η δικαστής- η κατηγορούμενη αρνήθηκε να πάρει πίσω στο σπίτι τα τρία μικρότερα αγόρια, για να προκαλέσει έτσι το ενδιαφέρον του πατέρα τους.

Όπως η ίδια είπε στο δικαστήριο, ότι τα τελευταία 7 χρόνια αυτή και τα παιδιά ζουν χάρις στη βοήθεια που τους προσφέρουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας και τα Παιδικά Χωριά SOS, καθώς ο πατέρας τους είναι απών.

Κλαίγοντας παραδέχτηκε ότι πάνω στον πανικό και την απόγνωσή της αναγκάστηκε να τα παρατήσει στην Αστυνομία, γιατί εκεί πίστευε ότι θα είναι ασφαλή.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι έγινε έξαλλη όταν διαπίστωσε πως τα δύο μικρότερα αγόρια έκλεψαν το κινητό μιας φίλης της οικογένειας, η οποία είχε πάει στο σπίτι για επίσκεψη.

«Είχα πρόθεση να τα συνετίσω», ανέφερε η κατηγορουμένη και επικαλέστηκε ότι είχε από πριν ειδοποιήσει την Άμεση Δράση πως θα τους πήγαινε 4 παιδιά.

Σύμφωνα με την κατάθεση αστυνομικού, την οποία περιείχε η δικογραφία και επικαλέστηκε η δικαστής, η κατηγορουμένη σταμάτησε με το αυτοκίνητό της μπροστά στην πύλη, είπε στους αστυνομικούς:

«τα αφήνω και φεύγω» και... έφυγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Στην παρατήρηση της εισαγγελέα ότι ένα από τα παιδιά θα μπορούσε να τρέξει πίσω της και να βγει έτσι στο δρόμο, η κατηγορούμενη της είπε ότι δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση γιατί πάντα κάθονται εκεί που θα τους πει.

Ωστόσο, υποστήριξε πως ήταν μια στιγμή τρέλας, και πως έπρεπε να βρει μια άλλη λύση για να εκφοβίσει τα δύο μικρότερα ώστε να μην ξανακλέψουν!

Είπε ακόμη ότι ήταν λάθος της που τα άφησε έτσι και έφυγε, αλλά δεν μπορούσε να κατέβει από το αυτοκίνητο για να τα οδηγ��σει η ίδια μέσα στο Τμήμα, γιατί φορούσε τις πιζάμες της και ήταν ξυπόλυτη!!!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top