Όλα όσα έχει "παραλείψει" να αναφέρει στο βιβλίο της η Γιάννα Αγγελοπούλου

Οι πρωταγωνιστές του "Greek Drama" περνούν στην αντεπίθεση

Όλα όσα έχει "παραλείψει" να αναφέρει στο βιβλίο της η Γιάννα Αγγελοπούλου

«Μυθιστόρημα» αποκαλούν το περιβόητο βιβλίο οι πρωταγωνιστές των γεγονότων που περιγράφει η «σιδηρά κυρία» του 2004… Δεκάδες γεγονότα και περιστατικά από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων δεν γράφτηκαν στο βιβλίο της Γιάννας Αγγελοπούλου…

Η Γ. Αγγελοπούλου είχε δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, σκηνοθετικές οδηγίες για την κάλυψη της τελετής έναρξης, ώστε να «παίζει» μόνο εκείνη στα πλάνα ενώ κανείς δεν θα μπορέσει να ξεχάσει το επεισόδιο με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη σημαία.

Τι είχε γίνει τότε; Η κυρία Αγγελοπούλου είχε πει στον τότε πρόεδρο της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ «μην δώσεις τη σημαία στον Αβραμόπουλο, δως τη σε μένα». Σημειώνεται ότι όπως ορίζει το πρωτόκολλο της ΔΟΕ ο δήμαρχος της πόλης που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες παραδίδει στον ομόλογό του της επόμενης Ολυμπιάδας, τη σημαία. Έτσι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα έπρεπε να παραλάβει την Ολυμπιακή σημαία από τους Αυστραλούς. Τελικά για πρώτη φορά η παραλαβή έγινε από δύο άτομα και όχι από ένα. (δλδ. Από Αβραμόπουλο και Αγγελοπούλου).

Η κυρία Αγγελοπούλου επίσης μετά την εναρκτήρια ομιλία της και με οικειότητα που παρέβαινε το ολυμπιακό πρωτόκολλο, έδωσε το λόγο στον Ζακ Ρογκ , αποκαλώντας τον απλά Ζακ.

Η συμπεριφορά της Γιάννας Αγγελοπούλου, έκανε ακόμα και τον πάντα ψύχραιμο Κώστα Σημίτη να βγει από τα ρούχα του! Στις 9 Μαΐου του 2000 ο Κώστας Σημίτης είχε συμφωνήσει να αναλάβει εκείνη το τιμόνι του «Αθήνα 2004» και την κάλεσε να κάνουν από κοινού δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Έτσι όταν ο Κώστας Σημίτης προχώρησε προς τα μικρόφωνα, διαπίστωσε πως η Αγγελοπούλου έλειπε από το πλευρό του. Έτσι ζήτησε από τον συνεργάτη του να την εντοπίσει. Εκείνος επέστρεψε λέγοντάς του:

«Περιμένετε όσο μπορείτε, η κυρία… βάφεται!». Ακόμα και σήμερα οι συνεργάτες του θυμούνται την αντίδραση του τότε πρωθυπουργού με τη φράση: «ε, αυτό δεν το έχω ξαναζήσει!».

Και τον Κώστα Καραμανλή εξαγρίωσε η συμπεριφορά της Γιάννας! Η φωτιά που προκάλεσαν τα πυροτεχνήματα στο πάρτι της Γιάννας για την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων εξαγρίωσε τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος και αποχώρησε. Η κυρία Αγγελοπούλου είχε δώσει εντολή στον αρχισερβιτόρο να καλεί τους προσκεκλημένους της να σταθούν στην μαρμάρινη βεράντα του σπιτιού της για να απολαύσουν καλύτερα τα πυροτεχνήματα τα οποία όμως προκάλεσαν φωτιά στο παρακείμενο αλσύλλιο.

Και επειδή στο βιβλίο της η κυρία Αγγελοπούλου στάζει φαρμάκι για τον τότε υπουργό Εθνικής Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη, που ζητούσε περιστολή των δαπανών της ΟΕΟΑ «Αθήνα 2004» να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος σε βιβλίο του είχε αποκαλύψει ότι «στον φάκελο διεκδίκησης των Ολυμπιακών αγώνων δηλώναμε ότι οι περισσότερες υποδομές ήταν ήδη έτοιμες, αλλά στην πορεία οι απαιτήσεις θα αυξηθούν σε τέτοια έκταση που καθημερινά, κάθε συνεδρίαση να οδηγεί σε έργα κόστους υψηλότερου από 100 δις δραχμές».

Επιπλέον, τα όσα γράφει η «σιδηρά κυρία» του 2004 για τον Κ. Καραμανλή, δικαιώνουν την τακτική του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος κρατούσε αποστάσεις από την επικεφαλής του "Αθήνα 2004" σημειώνουν συνεργάτες του που θυμούνται στη ρητή εντολή του «να την αναλάβει η Φάνη Πάλλη Πετραλιά, η αρμόδια υπουργός».

Στο βιβλίο της η Γιάννα Αγγελοπούλου, διηγείται την ιστορία απόκτησης του σπιτιού της στο Λονδίνο, στο οποίο παντρεύτηκε ο Κάρολος Ντίκενς, ενώ αργότερα το ζεύγος Αγγελοπούλου φιλοξένησε σε δείπνο τον πρίγκιπα Κάρολο.

Ο γνωστός μεσίτης του Λονδίνου Νόελ Φιλντ, είχε όμως άλλη ανάγνωση για την πώληση του εν λόγω σπιτιού θεωρώντας τη ως τη μεγαλύτερη ψαριά της καριέρας του που έπιασε τα 10 εκατ. δολάρια! ​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top