Προσευχή και θρήνος μετά το μεκελειό στη Βοστώνη

Σε χύτρες ταχύτητας οι βόμβες στον Μαραθώνιο ''τρόμου''-ΔΕΙΤΕ φωτογραφίες

​Την χειρότερη επίθεση μετά το 2001 και τους Δίδυμους Πύργους έζησαν οι ΗΠΑ στη διάρκεια του Μαραθωνίου στην Βοστώνη.

hgytke.jpg
Στη καρδιά της πόλης δυο βόμβες εξερράγησαν που σκόρπισαν τον θάνατο σε τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένα 8χρονο παιδ�� και προκάλεσαν τον τραυματισμό 176 ανθρώπων.

ytu.jpg
Οι δυο εκρήξεις που έγιναν με διαφορά δευτερολέπτων έπληξαν πολλούς ανθρώπους στα πόδια, προκαλώντας ακρωτηριασμούς που δημιούργησαν ένα σκηνικό πολέμου.

160413104422_2375.jpg
«Είδα ανθρώπους που τα πόδια είχαν ανατιναχτεί. Το αίμα έβαφε τα πάντα», λέει ένας 33χρονος που μόλις είχε τερματίσει.

Σύμφωνα με το FBI που μιλά ανοιχτά για τρομοκρατική επίθεση, οι δυο βόμβες ήταν σε χύτρες ταχύτητας, γεμάτες με σφαιρίδια χάλυβα, πιθανότατα ρουλεμάν και καρφιά!

bomb7_538_355.jpg
Ωστόσο, η ισχύς των δύο «αυτοσχέδιων» βομβών που προκάλεσαν σχετικά "μικρή" έκρηξη, φαίνεται να αποκλείει τη χρήση εκρηκτικών στρατιωτικού τύπου όπως, C4, RDX ή Semtex, τα οποία είναι πολύ ισχυρά και είναι δύσκολο κάποιος να τα κατέχει.

images_watchit_gr.jpg
Σημαντικά είναι ακόμα τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σημείο των εκρήξεων: κομμάτια από μαύρο νάιλον που πιθανώς να είναι υπολείμματα από τις τσάντες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να κρύψουν οι δράστες ή ο δράστης τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

qeyq.jpg
Ο επικεφαλής του τμήματος του FBI, Ρικ Ντεσλόριερς δήλωσε σε συνέντευξη τύπου: «Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει εξαίρεση. Το φάσμα των υπόπτων και τα πιθανά κίνητρά τους παραμένει ορθάνοιχτο».

mjghkm.jpg
Ο Μπαράκ Ομπάμα θα πάει την Πέμπτη στη Βοστώνη για να παραστεί στη θρησκευτική τελετή μνήμης για τα θύματα των δύο εκρήξεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top