Εκλογές 2023 - Βαρουφάκης: Γελοίο να μας κατηγορούν για αφισορύπανση

Η ανάρτηση του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 για το πρόστιμο των 15.900 ευρώ

Πρόστιμο στο ΜέΡΑ25 για παράνομη αφισοκόλληση βεβαίωσε ο Δήμος Αθηναίων / Kεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Την αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη προκάλεσε το πρόστιμο που υποβλήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων στο ΜέΡΑ25 για αφισορύπανση.

Γιάνης Βαρουφάκης από το Πέραμα: «Μαγική στιγμή πίσω από το μπλε παραβάν»

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, σε ανάρτηση του, χαρακτηρίζει γελοίο το να κατηγορεί κανείς το κόμμα του για αφισορύπανση, ενώ κάνει λόγο για μεθοδεύσεις οι οποίες «μας δυναμώνουν και μας διασκεδάζουν».

 

Σημειώνεται ότι χθες, ο Δήμος Αθηναίων επέβαλε πρόστιμο στο ΜέΡΑ25 ύψους 15.900 ευρώ κατηγορώντας το για αφισορύπανση με προεκλογικό υλικό - αφίσες και φυλλάδια.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει σχετικά πως «οι υπηρεσίες του δήμου διαπίστωσαν τοποθέτηση προεκλογικών αφισών στις οδούς Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Ιπποκράτους και Ρήγα Φεραίου, αλλά και εκτεταμένη ρίψη φυλλαδίων και διαφημιστικών εντύπων.

Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται ένα τέτοιο πρόστιμο, καθώς με πρόνοια της Δημοτικής Αρχής, σχετική πρόβλεψη είχε περιληφθεί στον Κανονισμό Καθαριότητας που επικαιροποιήθηκε και εγκρίθηκε το 2022 από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου τον περασμένο Μάιο, είχε ενημερώσει και καλέσει όλα τα πολιτικά κόμματα και τους συνδυασμούς που κατέρχονται στις εκλογές, να σεβαστούν τις προβλέψεις του Νόμου σχετικά με την τοποθέτηση προεκλογικών περιπτέρων στον δημόσιο χώρο, την ανάρτηση πανό, αφισών, γιγαντοαφισών, τη ρίψη φυλλαδίων και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής.

Κατά την προεκλογική περίοδο του Μαΐου, στις λίγες περιπτώσεις που διαπιστώθηκε παράβαση του νόμου είχε επιλεγεί, καλή τη πίστει, να προχωρήσει σε συστάσεις προς τους υπευθύνους των κομμάτων.

Πλέον με βάση τον Νόμο που διέπει την προβολή κομμάτων και υποψηφίων, αλλά και τον Κανονισμό Καθαριότητας της Αθήνας, οι υπηρεσίες του δήμου υποχρεούνται όχι μόνο να απομακρύνουν τις παράνομα τοποθετημένες αφίσες, αλλά και να επιβάλουν χρηματικό πρόστιμο για την αυθαίρετη ρύπανση της πόλης.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι από τον Μάιο, έχουν παραχωρηθεί ατελώς δημόσιοι χώροι στους οποίους τα κόμματα έχουν εγκαταστήσει τα προεκλογικά τους περίπτερα, καθώς επίσης και 450 στέγαστρα στάσεων για ανάρτηση του εκλογικού υλικού τους».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top