H Alfa Romeo «μάγεψε» στο Le Mans Classic 2023

Ποια ιστορικά μοντέλα Alfa Romeo είδαμε στο Le Mans Classic

H Alfa Romeo «μάγεψε» στο Le Mans Classic 2023

Το 11ο Le Mans Classic έφτασε στο τέλος του. Από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου, η πίστα του Le Mans συγκέντρωσε την προσοχή χιλιάδων επισκεπτών και φανατικών των αγώνων από όλο τον κόσμο, που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν αγωνιστικά αυτοκίνητα από το 1920 μέχρι και τα τέλη του 70.

Το επίκεντρο της εντυπωσιακής αυτής εκδήλωσης ήταν το επίσημο περίπτερο της Alfa Romeo, όπου εκτέθηκαν τέσσερα εξαιρετικά μοντέλα, όλα μοναδικά εκθέματα από τη συλλογή Heritage που παρουσιάζεται στο Museo Storico της Alfa Romeo στο Arese: μία 6C 3000CM (1953), μία εκπληκτική 33 Stradale prototipo (1967), μία 33/3 Litri “Le Mans” (1970) με το σήμα της Autodelta, της επίσημης ομάδας του αγωνιστικού τμήματος της Alfa Romeo, που γιορτάζει φέτος την 60η επέτειό της, και μία 33 TT 12 (1975).

H Alfa Romeo Tonale Q4.

Μαζί με τα ιστορικά αυτά αγωνιστικά μοντέλα βρέθηκαν και οι τελευταίες προσθήκες της γκάμας: οι μοναδικές Giulia και Stelvio Quadrifoglio “100° Anniversario”, καθώς και η Tonale Q4, το πρώτο plug-in hybrid μοντέλο της Alfa Romeo.

H Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Στην εκδήλωση εκτέθηκε επίσης και η αποκλειστική Giulia SWB Zagato, ένα μοναδικό δείγμα που φορούσε τον V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων, 540 ίππων της Giulia GTAm, με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, αμάξωμα από ανθρακονήματα, και κοντό μεταξόνιο/SWB-short wheelbase (το τελευταίο έγινε και το παρατσούκλι του).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top