BMW M 1000 XR prototype με 200 ίππους

Η τελική ταχύτητα του πρωτότυπου M XR αγγίζει τα 280 χλμ./ώρα

BMW M 1000 XR prototype με 200 ίππους

Ως βάση χρησιμοποιείται ο τετρακύλινδρος κινητήρας της supersport μοτοσικλέτας BMW S 1000 RR, ο οποίος διαθέτει την τεχνολογία μεταβλητού χρονισμού και βύθισης των βαλβίδων BMW ShiftCam. Με απόδοση πάνω από 200 ίππους βάρος κατά DIN χωρίς αναβάτη μόλις 223 kg με γεμάτο ρεζερβουάρ, και τεχνολογία πλαισίου, αεροδυναμική και ηλεκτρονικά ελέγχου σχεδιασμένα να αποδίδουν το ίδιο καλά για χρήση υψηλών επιδόσεων στο δρόμο, σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων και γρήγορους γύρους στην πίστα,

Οι επιδόσεις της BMW M 1000 XR prototype

Η νέα M XR ανοίγει νέες δυνατότητες δυναμικής οδήγησης ως μία crossover μοτοσικλέτα στη σπορ κατηγορία που μέχρι πρότινος προορίζονταν για καθαρόαιμα superbikes. Περαιτέρω μείωση του βάρους και ακόμη πιο δυναμική συμπεριφορά μπορούν να επιτευχθούν με το M Competition Package, το οποίο διατίθεται ως προαιρετικός εργοστασιακός εξοπλισμός. Η τελική ταχύτητα του πρωτότυπου M XR είναι περίπου 280 km/h.

Τα φρένα της BMW M 1000 XR prototype

Όπως η M RR και η M R, η νέα M XR διαθέτει φρένα M. Αυτά αναπτύχθηκαν με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε από τα αγωνιστικά φρένα στις εργοστασιακές αγωνιστικές μοτοσικλέτες της BMW Motorrad στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Οι δαγκάνες των φρένων M διαθέτουν μπλε ανοδιωμένη επίστρωση σε συνδυασμό με το διάσημο λογότυπο M.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top