Το νέο PEUGEOT panoramic i-COCKPIT «βγάζει ...μάτια»

Οι απίστευτες λειτουργίες του panoramic i-COCKPIT στο νέο PEUGEOT 3008

Το νέο PEUGEOT panoramic i-COCKPIT

Ανεβάζοντας σε εντελώς άλλο επίπεδο,  τη δημιουργικότητα στη σχεδίαση, την οδηγική ευχαρίστηση και τις ηλεκτρικές επιδόσεις, το νέο PEUGEOT 3008 είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που εφοδιάζεται με το Νέο PEUGEOT panoramic i-COCKPIT.Το νέο PEUGEOT 3008 θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο, ενώ από σήμερα η PEUGEOT αποκαλύπτει όλες τις καινοτομίες του νέου εντυπωσιακού PEUGEOT panoramic i-COCKPIT..   

Η νέα γενιά του PEUGEOT i-Cockpit που θα διαθέτει το μελλοντικό PEUGEOT 3008, διαθέτει μία εντυπωσιακή, υψηλής ανάλυσης, κυρτή οθόνη 21 ιντσών που αιωρείται πάνω από το ταμπλό, νέου τύπου μικρό τιμόνι και διακόπτες i-Toggles. Μέσα σε μία δεκαετία επιτυχιών και αναβαθμίσεων, 

ALLURE: Συναρπαστική και εκλεπτυσμένη εικόνα στο εσωτερικό, χάρη στην πανοραμική οθόνη 21 ιντσών υψηλής ευκρίνειας, που δείχνει να αιωρείται πάνω από το ταμπλό. 

EXCELLENCE: Ένας πρωτοφανής συνδυασμός ποιοτικών υλικών, και νέες υπηρεσίες συνδεσιμότητας.  

EMOTION: PEUGEOT i-Cockpit που εξασφαλίζει την απόλαυση της διαισθητικής οδήγησης, με απόλυτη ασφάλεια και τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης σε ένα ανασχεδιασμένο και άνετο εσωτερικό περιβάλλον. 

Στην παραγωγή για πάνω από 10 χρόνια και με πάνω από 10 εκατομμύρια πωλήσεις, οι διάφορες γενιές του PEUGEOT i-Cockpit ενσωμάτωναν πάντα τις πλέον πρόσφατες διαθέσιμες τεχνολογίες: ψηφιακός πίνακας οργάνων, δυνατότητα ασύρματης συνδεσιμότητας, φωνητικές εντολές, τρισδιάστατη απεικόνιση, i-Toggles που εξατομικεύονται με βάση τις ανάγκες του χρήστη κλπ. Σήμερα, η PEUGEOT προχωρά σε ένα άλλο επίπεδο χάρη στο νέο i-Cockpit® που αλλάζει την οδηγική εμπειρία: Το Νέο PEUGEOT panoramic i-Cockpit 

Το νέο PEUGEOT panoramic i-COCKPIT

Κυρτή, αιωρούμενη, και high-definition οθόνη 21 ιντσών, που περιλαμβάνει το σύστημα heads-up display και την κεντρική οθόνη αφής

Οι σχεδιαστές της PEUGEOT αποφάσισαν να ενοποιήσουν δύο από τα τρία θεμελιώδη στοιχεία του i-Cockpit®: το heads-up display (HUD) και τη μεγάλη κεντρική οθόνη αφής. Αυτά έχουν τώρα ενοποιηθεί σε μία κυρτή πανοραμική οθόνη η οποία διαθέτει μία μοναδική υψηλής ευκρίνειας επιφάνεια 21ιντσών, και εκτείνεται από την αριστερή άκρη του ταμπλό μέχρι την κεντρική κονσόλα. Στερεωμένη σε μία πίσω βάση που δεν είναι ορατή από τους επιβάτες, αυτή η πανοραμική οθόνη μοιάζει πραγματικά να αιωρείται πάνω από το ταμπλό. Αυτή η εικόνα της αιωρούμενης οθόνης, τονίζεται και από τον ειδικό LED οπίσθιο φωτισμό της.  

Το νέο PEUGEOT panoramic i-COCKPIT

Η πανοραμική οθόνη των 21ιντσών έχει τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει βέλτιστη εργονομία και είναι ελαφρώς κυρτωμένη προς την πλευρά του οδηγού, ενώ παραμένει απόλυτα προσβάσιμη και από την μεριά του συνοδηγού. Αυτή η ψηφιακή οθόνη, με τις εκπληκτικές διαστάσεις και την ποιότητά της, συνδυάζει τις δύο λειτουργίες του PEUGEOT i-Cockpit®:  

Στην αριστερή πλευρά της πανοραμικής οθόνης, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων εμφανίζει όλες τις πληροφορίες οδήγησης (ταχύτητα, ένδειξη ενέργειας/power meter, συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, ροή ενέργειας κλπ.) πάνω από τη στεφάνη του μικρού τιμονιού. Στη δεξιά πλευρά της πανοραμικής οθόνης, στο μέσον του ταμπλό, βρίσκεται το τμήμα της οθόνης αφής, το οποίο είναι προσβάσιμο από τον οδηγό και το συνοδηγό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το χειρισμό του συστήματος θέρμανσης/κλιματισμού, της πλοήγησης, των συστημάτων πολυμέσων/δικτύωσης κλπ. 

Το κεντρικό τμήμα του ταμπλό, φιλοξενεί τα i-Toggles, που είναι πλήρως εξατομικευμένα πλήκτρα αφής, και μπορούν να προγραμματιστούν ώστε να εξασφαλίσουν γρήγορη πρόσβαση σε 10 από τις προτιμώμενες λειτουργίες του χρήστη, όπως να πραγματοποιήσει μία κλήση σε κάποια επαφή του, να ξεκινήσει την πλοήγηση σε έναν επιλεγμένο προορισμό, να συντονίσει έναν σταθμό του ραδιοφώνου, να ρυθμίσει την ιδανική θερμοκρασία στο σύστημα κλιματισμού, κ.α.  

Το νέο PEUGEOT panoramic i-COCKPIT

Η κεντρική κονσόλα είναι ευρύχωρη και άνετη προσφέροντας τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο για μικροαντικείμενα, αλλά και την ειδική θέση ασύρματης φόρτισης του smartphone. Αυτό οφείλεται κυρίως στην μετάθεση του επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου στο ταμπλό.  Αυτός βρίσκεται τώρα στα δεξιά του τιμονιού, ακριβώς δίπλα στο πλήκτρο Stop / Start του κινητήρα. Η θέση αυτή είναι απόλυτα εργονομική, και εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στον έλεγχο του κιβωτίου και στην εκκίνηση/σβήσιμο του κινητήρα με μία απλή κίνηση του χεριού.   

Το μικρό τιμόνι αποτελούσε ανέκαθεν θεμελιώδες στοιχείο του PEUGEOT i-Cockpit, και έχει τροποποιηθεί σημαντικά για να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη οδηγική αίσθηση και άνεση. Τα χειριστήρια που υπάρχουν τώρα στο νέο τιμόνι είναι «αφής», για καλύτερη εργονομία: αναγνωρίζουν αυτόματα το δάχτυλο του οδηγού αλλά ενεργοποιούνται μόνο όταν πιεστούν, για να αποφευχθούν τυχόν λάθος κινήσεις. Το νέο πανοραμικό i-Cockpit® PEUGEOT διαθέτει δύο νέα, λεπτά και κομψά χειριστήρια πίσω από το μικρό τιμόνι.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top