Ford: Ξεκίνησε τις δοκιμές με αυτοκίνητα με υδρογόνο

Δείτε πως λειτουργεί το Ford E-Transit

Η Ford: ξεκίνησε τις δοκιμές με αυτοκίνητα με υδρογόνο

Η Ford πρωτοστατεί στην έρευνα σχετικά με τις δυνατότητες του υδρογόνου ως πηγή ενέργειας για το διάσημο, αμιγώς ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα E-Transit.  Κατά την έρευνα που θα πραγματοποιηθεί με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο θα διαπιστωθεί εάν η τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου μπορεί να συμβάλει στην εξασφάλιση μεγαλύτερης αυτονομίας για τους πελάτες E-Transit σε συνθήκες οδήγησης μηδενικών εκπομπών ρύπων με αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις. 

Το Ford E-Transit με κυψέλες υδρογόνου

Οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου παράγουν ηλεκτρική ενέργεια συνδυάζοντας το υδρογόνο που προέρχεται από τη δεξαμενή του οχήματος και οξυγόνο, με μόνη εκπομπή το νερό. Το σύστημα χρησιμοποιεί ουσιαστικά τη δεξαμενή υδρογόνου ως «μπαταρία αερίου» για να βελτιώσει την αυτονομία και να παρέχει ταχύτερη φόρτιση από τις συμπαγείς μπαταρίες και τους φορτιστές δικτύου που χρησιμοποιούνται συνήθως από τα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό μπορεί να ωφελήσει τους διαχειριστές στόλων με δύσκολο μεταφορικό έργο και αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις, όπως συμβαίνει για παράδειγμα σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, σε μεταφορές με μέγιστο φορτίο ή σε περιπτώσεις στις οποίες τα van οχήματα έχουν περιορισμένες ευκαιρίες φόρτισης κατά τη διάρκεια της εργάσιμης βάρδιας ή μεταφέρουν βοηθητικό εξοπλισμό, όπως ψυγεία. 

Ένας δοκιμαστικός στόλος που θα αποτελείται από οκτώ Ford E-Transit με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου θα λειτουργεί για χρονικά διαστήματα διάρκειας 6 μηνών κατά τη διάρκεια του τριετούς project, έως το 2025. Τα δεδομένα που θα συλλεχτούν θα παρέχουν πληροφορίες για το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας και λειτουργίας ενός μεγάλου van, που θα διαθέτει βελτιωμένη αυτονομία κίνησης μηδενικών εκπομπών ρύπων αλλά και χρόνο λειτουργίας που αντιστοιχεί σε ένα αντίστοιχο πετρελαιοκίνητο μοντέλο.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top