Audi project Formula 1: Η αποκάλυψη του μονοθέσιου F1

H Formula 1 λειτουργεί ως οδηγός τεχνολογίας για την ηλεκτροκίνηση

Η αποκάλυψη του Audi project Formula 1

Η Audi παρουσιάζει για πρώτη φορά το project της στη Formula 1 στην Κίνα. Το μονοθέσιο της F1 με εντυπωσιακά γραφικά της Audi για το λανσάρισμα, αποτελεί κεντρικό στοιχείο της παρουσίας της μάρκας στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης. 

Το μονοθέσιο Audi project Formula 1

Πολύτιμες πληροφορίες για την εξέλιξη, τη ρύθμιση του εργαστηρίου δοκιμών και την επικύρωση των οργάνων μέτρησης παρέχονται από έναν μονοκύλινδρο κινητήρα που έχει δοκιμαστεί από τα τέλη του 2022. Η πρώτη πλήρως υβριδική μονάδα μετάδοσης κίνησης, που αποτελείται από κινητήρα εσωτερικής καύσης, ηλεκτροκινητήρα , μπαταρία και ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει στον πάγκο δοκιμών πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους και θα αποτελέσει τη βάση για το  μελλοντικό μονοθέσιο. . 

Το μονοθέσιο Audi project Formula 1

Οι κανονισμοί, που θα ισχύουν από το 2026, επικεντρώνονται στη μεγαλύτερη χρήση ηλεκτροκίνησης, το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (MGU-K) θα έχει τότε σχεδόν τόση ισχύ όση ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Οι εξαιρετικά αποδοτικοί υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες 1,6 λίτρων θα τροφοδοτούνται από βιώσιμο συνθετικό καύσιμο.Επιπλέον, η Formula 1 έχει θέσει ως στόχο να είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα σειρά αγώνων μέχρι το 2030. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top