Το νέο VW ID.7 έχει αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα

Έρχεται ηλεκτρικό μοντέλο VW που θα κοστίζει κάτω από 25000 ευρώ

Το νέο VW ID.7 είναι το μοντέλο με την κορυφαία αυτονομία

Το ID.7 είναι το πρώτο μοντέλο της MEB με εντελώς νέα, εξαιρετικά αποδοτική γενιά ηλεκτροκινητήρα. Με 210 kW (286 PS), είναι ο πιο ισχυρός και με την υψηλότερη ροπή ηλεκτροκινητήρας σε ένα Volkswagen ID. μοντέλο μέχρι στιγμής.Ο νέος ηλεκτρικός κινητήρας έχει βελτιστοποιηθεί πάνω απ' όλα όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας. Ανάλογα με τα μεγέθη των μπαταριών, προβλέπεται ότι θα είναι δυνατή αυτονομία κατά WLTP έως και 700 χλμ. και η χωρητικότητα φόρτισης έως και 200 kW περίπου. 

Το εσωτερικό του VW ID.7

Μια νέα φιλοσοφία λειτουργίας και display εισάγεται στο ID.7. Με αυτό, η Volkswagen έλαβε υπόψη τα σχόλια των πελατών της και βελτίωσε την εμπειρία λειτουργίας σε σχετικούς τομείς. Αυτό περιλαμβάνει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά ως στάνταρ:

οθόνη συστήματος infotainment 38 εκατοστών (15 ιντσών)

head-up display επαυξημένης πραγματικότητας

μια νέα φιλοσοφία λειτουργίας κλιματισμού ενσωματωμένη στο ανώτερο επίπεδο του συστήματος infotainment καθώς και κουμπιά για τις προτιμητέες λειτουργίες με δυνατότητα ελεύθερης αντιστοίχισης

Το εσωτερικό του VW ID.7

Η νέα πανοραμική ηλιοροφή με έξυπνο γυαλί μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ αδιαφανών και διάφανων ρυθμίσεων με έλεγχο αφής. Όπως πολλές άλλες λειτουργίες στο ID.7, ο χειρισμός της οροφής μπορεί επίσης να γίνει μέσω φυσικών φωνητικών εντολών – αυτό πραγματοποιείται με τη χρήση του νέου φωνητικού βοηθού IDA.

Τα προαιρετικά μπροστινά καθίσματα είναι επίσης μια νέα εξέλιξη: για πρώτη φορά σε ένα Volkswagen, προσφέρουν προαιρετικά προσαρμοζόμενο κάθισμα Climatronic – με ψύξη ή θέρμανση όπως απαιτείται. Επίσης είναι διαθέσιμη και λειτουργία μασάζ που είναι εγκεκριμένη από την πρωτοβουλία στη Γερμανία «Καμπάνια για πιο Υγιή Πλάτη» (AGR). Η γκάμα των επιλογών ολοκληρώνεται από ένα ηχοσύστημα 700 watt της Harman Kardon: 14 ηχεία υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού ηχείου μπροστά και του subwoofer στο χώρο αποσκευών, παρέχουν μια εντυπωσιακή ηχητική εμπειρία στη νέα λιμουζίνα Volkswagen.

Το πλαισνό μέρος του VW ID.7

Το Travel Assist με swarm data μπορεί να αναλάβει τον πλευρικό και διαμήκη έλεγχο του ID.7 όπως απαιτείται. Η Volkswagen ανέπτυξε αυτό το χαρακτηριστικό μαζί με την CARIAD, την εταιρεία λογισμικού του Ομίλου Volkswagen. Εάν είναι επιθυμητό, το ID.7 μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το Travel Assist4 για να υποστηρίξει την υποβοηθούμενη αλλαγή λωρίδας στον αυτοκινητόδρομο σε ταχύτητες άνω των 90 km/h. Ο οδηγός παραμένει παρατηρητής και όσον αφορά τη στάθμευση, το ηλεκτρικό Volkswagen μπορεί ανεξάρτητα να εκτελεί υποβοηθούμενους ελιγμούς με διάφορους τρόπους. Ένα από αυτά είναι η στάθμευση με λειτουργία μνήμης σε απόσταση έως και 50 μέτρων.

Το πίσω μέρος του VW ID.7

Επιταχυνόμενη ηλεκτρική επίθεση: δέκα νέα μοντέλα έως το 2026. Το νέο ID.7 είναι ένα από τα δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσαριστούν από τη Volkswagen έως το 2026. Μόνο εφέτος παρουσιάζεται το νέο ID.3, το ID. Buzz με μακρύ μεταξόνιο6 και το ID.7. Ένα ηλεκτρικό συμπαγές SUV6 και η έκδοση παραγωγής του ID. 2all σε τιμή κάτω των 25.000 ευρώ έχουν προγραμματιστεί για το 2026. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top