Datsun 510: Όποιος το έχει κρατήσει... «έπιασε την καλή»

Δείτε για ποιούς λόγους είναι μοναδικό

Datsun 510 ιστορία

Πριν από 65 χρόνια η Nissan άρχισε να πουλά αυτοκίνητα με το σήμα Datsun στις Η.Π.Α., αρχής γενομένης με το σεντάν Datsun 1200, το 1958. Ωστόσο, έχοντας να αντιμετωπίσουν τον ισχυρό εγχώριο και Ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, τα μοντέλα Datsun έδωσαν “μάχη” για να κάνουν ένα μεγάλο “βήμα” στην αγορά  των Η.Π.Α., μέχρι που αφίχθη, μια δεκαετία αργότερα, το Datsun 510.


Το Datsun 510, από τη σειρά Bluebird, έφτασε στις Η.Π.Α. το 1968. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά περιελάμβαναν σπορ, αλλά άνετη ανεξάρτητη ανάρτηση και έναν εντυπωσιακό κινητήρα 1,6 λίτρων και απόδοσης 96 ίππων. Η αγορά εκτίμησε τις επιδόσεις του Datsun 510 και το συνέκρινε ευνοϊκά σε σχέση με τα Ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά μοντέλα, έχοντας το προβάδισμα του προσιτού κόστους.

Το 510 αποδείχθηκε μια μεγάλη επιτυχία για τη Nissan, γράφοντας 300.000 πωλήσεις στις Η.Π.Α., κατά τη διάρκεια της σύντομης παραγωγής του, μέχρι το 1973. Από ότι καταλαβαίνετε πρόκειται για ένα συλλεκτικό μοντέλο με την χρηματιστηριακή αξία του να βρίκσεται ψηλά. όποιος το έχει κρατήσει έπιασε την καλή   

Το Datsun 510 coupe
Σήμερα υπάρχουν τρία μοντέλα 510 στη συλλογή Nissan Heritage: ένα αγωνιστικό Datsun 510 coupe που κατασκευάστηκε από την Brock Racing Enterprises και επέστρεψε στη Nissan μετά την τελευταία αγωνιστική του σεζόν, ένα Datsun 510 sedan του 1972 που αγοράστηκε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του το 2013 και ένα Datsun 510 wagon του 1972, το οποίο δωρίστηκε στη Nissan σύμφωνα με την τελευταία διαθήκη ενός αρθρογράφου εφημερίδας που είχε φιλικούς δεσμούς  με τον Yutaka Katayama. Η συλλογή Nissan Heritage είναι προσβάσιμη μόνο μέσω ιδιωτικής ξενάγησης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top