Peugeot 9X8: Τι έγινε στον πρώτο αγώνα του WEC 2023

Τα προβλήματα και οι λύσεις

Peugeot 9X8 αγώνας WEC 2023

Ο Paul Di Resta, στο τιμόνι του #93 PEUGEOT 9X8 και ο Loïc Duval στο τιμόνι του #94, ήταν στην εκκίνηση των 1.000 Μιλίων του Sebring, που έδωσε η Lyn Saint James, μία διάσημη Αμερικανίδα οδηγός. Οι δύο οδηγοί της Peugeot Sport ξεκίνησαν από την 4η και την 5η σειρά εκκίνησης, στη μέση ενός άκρως ανταγωνιστικού grid με άλλους έξι κατασκευαστές.

Και τα δύο Peugeot 9X8 είχαν προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων τις πρώτες ώρες του αγώνα. Τα προβλήματα αυτά εντοπίστηκαν και θα διορθωθούν για τον επόμενο αγώνα.

Το #93 9X8, επέστρεψε στην πίστα μετά από επισκευές και μπόρεσε να κάνει μερικούς γύρους μέχρι την τελευταία ώρα του αγώνα όπου είχε πρόβλημα ανάφλεξης, το οποίο αντιμετωπίστηκε γρήγορα και το μονοθέσιο μπόρεσε να τερματίσει τον αγώνα.

Το #94 PEUGEOT 9X8 σταμάτησε μετά από ένα συμβάν στο υβριδικό του σύστημα. Η ομάδα ακολούθησε τη διαδικασία της FIA και έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Το αυτοκίνητο επέστρεψε στην πίστα μετά από σχετική ανάλυση, και μετά από πλήρη επίλυση του προβλήματος και με την εγγύηση ότι το αυτοκίνητο ήταν ασφαλές για να επιστρέψει στον αγώνα.

Ακόμη και αν ήταν δύσκολο για τα Peugeot 9X8 να καλύψουν το χαμένο έδαφος, οι οδηγοί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αγγίξουν και να ξεπεράσουν το επίπεδο απόδοσης του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα είχαν την προσοχή τους στις συνθήκες της πίστας που δεν ήταν υπέρ των δύο Peugeot 9X8.

Και τα δύο αυτοκίνητα μπόρεσαν τελικά να επιστρέψουν στο ρυθμό που αναμενόταν για αυτό το Σαββατοκύριακο του αγώνα και αμφότερα διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού του διεθνούς αγώνα 1000 Μιλίων του Sebring. Η ομάδα θα επιστρέψει μαζί σε λίγες μέρες στο σιρκουί Le Castellet για κάποιες δοκιμές, προκειμένου να έχει καλύτερο επίπεδο απόδοσης στο Portimao της Πορτογαλίας για τον δεύτερο γύρο του FIA WEC, στις 15 και στις 16 Απριλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top