Opel Astra: Για πρώτη φορά ηλεκτρικό

Με νέα συστήματα

Opel Astra ηλεκτρικό παρουσίαση

H Opel ανοίγει το επόμενο πρωτοποριακό κεφάλαιο στην ιστορία της με το νέο Astra: σήμερα, ο Γερμανός κατασκευαστής αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες του νέου OpelAstraElectric. Η μάρκα σήμα τον κεραυνό παρουσιάζει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Astra ευρείας παραγωγής στην επιτυχημένη ιστορία δεκαετιών του compact best seller της, που πρόσφατα στέφθηκε νικητής του τίτλου “Golden Steering Wheel 2022”..

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 115 kW/156 hp και ισχυρή ροπή 270 Nm – και τα δύο άμεσα διαθέσιμα, με το πρώτο άγγιγμα του γκαζιού, για ζωηρή εκκίνηση και εντυπωσιακή επιτάχυνση. Και ενώ σε άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 150 km/h ή 160 km/h, το νέο Astra Electric έχει τελική ταχύτητα 170 km/h. Επιπλέον, ο οδηγός του Astra Electric μπορεί να επιλέξει μεταξύ των λειτουργιών Eco, Normal και Sport, ανάλογα με το οδηγικό του στυλ.

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου 54 kWh, η είναι τοποθετημένη κάτω από τα μπροστινά και τα πίσω καθίσματα, εξασφαλίζοντας μέγιστο χώρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, καθώς και χαμηλό κέντρο βάρους, για πιο δυναμική οδήγηση. Το νέο Astra Electric μπορεί να καλύψει μέχρι και 416 χιλιόμετρα χωρίς εκπομπές ρύπων (σύμφωνα με τον κύκλο WLTP1).

Καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια μόλις 12,7 kWh ανά 100 km (14,9 kWh σύμφωνα με τον κύκλο WLTP), κάτι που το καθιστά ιδανικό για καθημερινή χρήση, αλλά και απόλυτα ικανό για πιο μακρινά ταξίδια. Όταν το αμιγώς ηλεκτρικό Astra χρειαστεί επαναφόρτιση, αρκεί ένα σύντομο «pit stop» σε έναν σταθμό φόρτισης. Η μπαταρία του Astra Electric μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 30 λεπτά σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) 100 kW.

Το πλήρως ψηφιακό Pure Panel με τις δύο μεγάλες οθόνες 10’’ μεταφέρει τον οδηγό σε ένα μοντέρνο περιβάλλον. Το νέας γενιάς σύστημα προβάλλει τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας ή την αυτονομία, ενώ σημαντικές ρυθμίσεις, όπως ο έλεγχος κλιματισμού, γίνονται εύκολα με το πάτημα ενός μπουτόν. Χάρη στο head-up display (E-HUD) και τη λειτουργία αναγνώρισης φυσικής ομιλίας, ο οδηγός παραμένει προσηλωμένος στον δρόμο.

Πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης (front collision warning) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (active lane keep assist), ανίχνευση κόπωσης οδηγού (drowsiness detection), προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας (rear cross traffic alert) και ημι-αυτοματοποιημένη αλλαγή λωρίδας (semi-automated lane change), περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο νέο Intelli-Drive 2.0 ενισχύοντας περαιτέρω την ασφάλεια.Είναι σαφές ότι με το νέο Astra Electric η Opel ανοίγει ένα καινούργιο, αμιγώς ηλεκτρικό για πρώτη φορά, κεφάλαιο στη μακρά ιστορία της στην compact κατηγορία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top