BMW Z4: Πότε έρχεται το ανανεωμένο μοντέλο

Με πλουσιότερο στάνταρ εξοπλισμό και κινητήρες ποι...«φυσάνε» 

BMW Z4 2023 ανανέωση

Ένα καθαρόαιμο roadster, πιο σπορ και πιο γοητευτικό από ποτέ: αυτός είναι ο ορισμός της BMW Z4 για το model year 2023. Η τελευταία έκδοση του open-top διθέσιου φέρνει φρέσκιες σχεδιαστικές πινελιές στο εξωτερικό, επεκτείνει τη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού και προσθέτει νέα στοιχεία στη λίστα των προαιρετικών επιλογών. 


Το BMW Live Cockpit Professional, το οποίο εξασφαλίζει διαισθητική λειτουργία και ευφυή συνδεσιμότητα, εισάγει προσαρμοζόμενες οθόνες για τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη ελέγχου, αμφότερες με διαγώνιο 10,25 ίντσες. Μεταξύ των λειτουργιών περιλαμβάνεται επίσης σύστημα πλοήγησης BMW Maps, σύστημα πολυμέσων βασισμένο σε σκληρό δίσκο, BMW Intelligent Personal Assistant, ενσωμάτωση smartphone, ένα Wi-Fi hotspot και σύστημα συναγερμού.

Επιπρόσθετα, το cockpit του κλασικού σπορ αυτοκινήτου συνδυάζεται τώρα με έναν πίνακα οργάνων σε Sensatec στην BMW Z4 sDrive30i. Τα θερμαινόμενα καθίσματα, ο εκτροπέας αέρα, οι επιπλέον αποθηκευτικοί χώροι, το σύστημα διαπερατής φόρτωσης, το Park Distance Control με αισθητήρες μπροστά και πίσω, ο αυτόματος αντιθαμβωτικός μεσαίος καθρέπτης και το σύστημα ελέγχου κλιματισμού δύο ζωνών, περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του μοντέλου. Η BMW Z4 M40i και η BMW Z4 sDrive30i εφοδιάζονται επίσης στάνταρ με κρυφό ατμοσφαιρικό φωτισμό και διακοσμητικά Μ στα μαρσπιέ.

Η BMW Z4 sDrive20i διατίθεται στάνταρ με δέρμα Vernasca, που μπορεί να παραγγέλνεται σε χρωματισμούς Black, Ivory White, Cognac ή Magma Red. Η BMW Z4 M40i και η BMW Z4 διαθέτουν επένδυση δέρματος/Alcantara με μπλε ραφές αντίθεσης και μπλε ένθετα, στάνταρ. Το εσωτερικό της BMW Z4 sDrive30i έχει επιπλέον δερμάτινο τιμόνι M, καθίσματα M Sport, πεντάλ M και υποπόδιο οδηγού M που αναβαθμίζουν τα επίπεδα της σπορ οδηγικής απόλαυσης.


Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει δύο τετρακύλινδρες μονάδες και μία εξακύλινδρη που προσφέρει στην BMW Z4 M40i (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 8,1 – 7,9 lit./100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 184 – 179 g/km στον κύκλο WLTP, τιμές για τον κύκλο NEDC cycle: – ) Ο τετρακύλινδρος κινητήρας που κινεί την BMW Z4 sDrive20i συνδυάζεται στάνταρ με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Το βασικό μοντέλο μπορεί να παραγγέλνεται προαιρετικά με το οκτατάχυτο Steptronic Sport που είναι στάνταρ εξοπλισμός για τις υπόλοιπες εκδόσεις κινητήρων της γκάμας. Το κιβώτιο Steptronic Sport διατίθεται με paddles αλλαγής σχέσεων στο τιμόνι και μία λειτουργία Launch Control για βελτιστοποιημένη εκκίνηση.


Η μονάδα των 3,0 λίτρων και των 250 kW/340 hp αναπτύσσει μέγιστη ροπή 500 Nm, προσφέροντας την δυνατότητα στην BMW Z4 M40i να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 4,5 δευτερόλεπτα. Οι δύο τετρακύλινδροι κινητήρες, αμφότεροι με χωρητικότητα 2,0 λίτρων και τεχνολογία BMW TwinPower Turbo, ξεχωρίζουν επίσης με τη ζωηρή τους απόδοση. Ο κινητήρας της BMW Z4 sDrive30i παράγει μέγιστη ισχύ 258 hp και μέγιστη ροπή 400 Nm, επιτρέποντας επιτάχυνση από 0 σε 100 km/h σε 5,4 δευτερόλεπτα. Με μέγιστη ισχύ 145 kW/197 hp και μέγιστη ροπή 320 Nm, η BMW Z4 sDrive20i επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,8 δευτ. (αυτόματο κιβώτιο: 6,6 δευτερόλεπτα).

Η τεχνολογία πλαισίου ξεκλειδώνει ένα απαράμιλλο μίγμα ευελιξίας και οδηγικής άνεσης, που συνδυάζει εμπρός άξονα με γόνατα δύο συνδέσμων και πίσω άξονα πέντε συνδέσμων. Ο στάνταρ εξοπλισμός σε όλα τα μοντέλα περιλαμβάνει επίσης σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού.Η ανάρτηση M Sport, τώρα μέρος του βασικού εξοπλισμού της BMW Z4 sDrive30i, βελτιστοποιεί τη δυναμική συμπεριφορά με σφιχτή ρύθμιση αμορτισέρ και ελατηρίων. 


Η BMW Z4 προσφέρει στους πελάτες μία σειρά προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού που αναβαθμίζουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει Front Collision Warning με παρέμβαση πέδησης, Lane Departure Warning με επιστροφή στη λωρίδα, και λειτουργία Speed Limit Info με ένδειξη απαγόρευσης προσπέρασης. Μεταξύ των στοιχείων της λίστας προαιρετικού εξοπλισμού είναι τα Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, Lane Change Warning, προειδοποίηση οπίσθιας σύγκρουσης, προειδοποίηση διασταυρούμενης κυκλοφορίας, Parking Assistant και Reversing Assist Camera. Επίσης διατίθεται BMW Head-Up Display, που προβάλλει πληροφορίες οδήγησης στο παρμπρίζ.

Οι νέες προσθήκες στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνουν ζάντες ελαφρού κράματος Μ σε σχέδιο διπλών ακτίνων. Εκτός από τα εξωτερικά χρώματα Thundernight metallic, Portimao Blue metallic και Skyscraper Grey που διατίθενται για το roadster για πρώτη φορά, η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει επίσης τέσσερις ακόμα εκδόσεις που διαμορφώνουν ένα ευρύ φάσμα μεταξύ του λευκού, του μαύρου, του κόκκινου και του γκρι – συμπεριλαμβανομένης της απαστράπτουσας ματ απόχρωσης Frozen Grey metallic της BMW Individual. Η υφασμάτινη μαλακή οροφή της BMW Z4 θα εξακολουθήσει να προσφέρεται σε απόχρωση Anthracite Silver ως εναλλακτική επιλογή αντί της στάνταρ μαύρης.
Νέα στη λίστα επιλογών είναι επίσης τα φώτα M Shadow Line, που μπορούν να παραγγέλνονται σε συνδυασμό με τα επίσης προαιρετικά Adaptive LED Headlights. Το λανσάρισμα της νέας έκδοσης στην παγκόσμια αγορά θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2022.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top