Fiat Doblò: Που κατασκευάζεται το νέο μοντέλο

Η «δοκιμή» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας

Fiat Doblò εργοστάσιο παραγωγή

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πορτογαλία, κ. Marcelo Rebelo de Sousa, τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για τους εορτασμούς των 60 χρόνων λειτουργίας του εργοστασίου της Stellantis στο Mangualde που βρίσκεται στο κέντρο της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου. 

Το νέο Doblò και ο CEO της Stellantis, κ. Carlos Tavares, συνόδευσαν τον Πρόεδρο Rebelo de Sousa στη μονάδα παραγωγής, στην οποία θα κατασκευάζεται και το νεότερο μοντέλο της Fiat Professional.Στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου Dare Forward 2030, το εργοστάσιο στο οποίο κατασκευάζεται και το νέο Doblò, αναβαθμίζεται σημαντικά εκτός των άλλων και με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου, το οποίο θα καλύπτει τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες της εγκατάστασης σε ποσοστό 31%.  

 

Το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο αποτελεί μια επένδυση 3,2 εκατομμυρίων ευρώ και θα περιλαμβάνει 6.363 ηλιακά πάνελ που θα καταλαμβάνουν χώρο αντίστοιχο με έξι γήπεδα ποδοσφαίρου. Η συνολική απόδοση θα είναι 3.436 MWp, που αντιστοιχεί στην κατανάλωση 320 σπιτιών και θα συμβάλει ώστε η μονάδα παραγωγής να γίνει ακόμα πιο αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον. Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2022, ενώ η δεύτερη και τελική φάση κατασκευής θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top