Kia: Φτιάχνει εργοστάσιο μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Πότε ξεκινάει η παραγωγ'ή

Kia εργοστάσιο μπαταριών

Η Kia Corporation, η οποία βρίσκεται στο μέσο της μετάβασής της σε πάροχο βιώσιμης κινητικότητας, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια ολοκαίνουργια, υψηλής τεχνολογίας έξυπνη παραγωγική μονάδα αφιερωμένη στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων PBV.Ο έξυπνος νέος κόμβος παραγωγής για PBV θα βρίσκεται στην Κορέα και πιο  συγκεκριμένα στο υπάρχον εργοστάσιο παραγωγής Hwaseong της Kia. Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή το πρώτο εξάμηνο του 2023, με στόχο την έναρξη της εμπορικής παραγωγής το δεύτερο εξάμηνο του 2025.Το εργοστάσιο θα μπορεί αρχικά να κατασκευάζει 100.000 PBV ετησίως με δυνατότητα αύξησης της παραγωγής σε 150.000 μονάδες ετησίως, σύμφωνα με την ανάπτυξη της αγοράς PBV.


Η νέα μονάδα παραγωγής PBV θα διαθέτει υπερσύγχρονες αυτοματοποιημένες διαδικασίες σε συνδυασμό με προηγμένες τεχνολογίες που μειώνουν τις εκπομπές άνθρακα κατά τις διαδικασίες παραγωγής. Ο χώρος είναι επίσης εξοπλισμένος με «καθαρές» εγκαταστάσεις βαφής και εξοικονόμησης ενέργειας για την περαιτέρω ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Έως το 2030 ο Όμιλος Hyundai Motor, συμπεριλαμβανομένων της Kia, της Hyundai Motor Company και της Genesis, στοχεύει στην πώληση 3,23 εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με ένα μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς στο 12%. Ο Όμιλος πρόκειται να αλλάξει το παιχνίδι στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων με συντριπτικές επιδόσεις και αξία πέρα ​​από τον ανταγωνισμό. Το πρώτο τρίμηνο του 2022, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων του Ομίλου ανήλθαν σε 76.801 μονάδες, αυξημένες κατά 73% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top