Nissan: Η νέα κίνηση για «καθαρό» περιβάλλον

Ο ρόλος του ηλεκτρικού Ariya

Nissan ουδετερότητα άνθρακα

Η Nissan και η Κοινοπραξία Super City AiCT θα διερευνήσουν από κοινού τη δυνατότητα διαχείρισηςενέργειας μεγάλης κλίμακας με επίκεντρο τα EVs, τις μεθόδους για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, νέους τρόπους κατοχής ηλεκτρικών οχημάτων και θα πραγματοποιήσουν μακροπρόθεσμες δοκιμές πεδίου για να επιτρέψουν στο Aizuwakamatsu να γίνει μια όμορφη, απαλλαγμένη από άνθρακα πόλη στην Ιαπωνία.

Από τον ερχόμενο Απρίλιο, οι ηλιακοί συλλέκτες θα εγκατασταθούν στο κτίριο γραφείων Smart City AiCT που στεγάζει εταιρείες - μέλη του AiCT Consortium. Το Smart City AiCT θα χρησιμεύσει επίσης ως εγκατάσταση αποθήκευσης ανανεώσιμης ενέργειας και θα μελετηθεί ένα σύστημα που αποτελείται από πέντε ηλεκτρικά 
οχήματα Nissan Ariya.

Η αποτελεσματικότητα των ενεργειακών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα θα επαληθευτεί τροφοδοτώντας το κτίριο Smart City AiCT με ηλεκτρική ενέργεια από τα Ariya, που θα φορτίζονται μέσω ηλιακής ενέργειας. Στόχος είναι η βελτίωση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η μείωση του κόστους 
ηλεκτρικής ενέργειας του κτιρίου. Θα εξεταστεί επίσης η συμβατότητα με τις  επιχειρήσεις κινητικότητας που εκμεταλλεύονται αυτά τα EVs.


Μακροπρόθεσμα, κάθε καταναλωτής (συμπεριλαμβανομένων γραφείων, καταστημάτων, εργοστασίων και κατοικιών) θα πραγματοποιεί διομότιμες συναλλαγές (peer to peer) για την εμπορία πλεονασμάτων και ελλείψεων ηλεκτρικής ενέργειας. Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης δοκιμές επί του πεδίου για την προώθηση της τοπικής παραγωγής ενέργειας, για τοπική κατανάλωση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top