Mercedes-Benz: Πρώτη παίρνει έγκριση για υπό προϋποθέσεις αυτόνομη οδήγηση

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας 

Mercedes αυτόνομη οδήγηση επίπεδο 3 έγκριση

Η Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών της Γερμανίας (KBA) χορήγησε την έγκριση του συστήματος βάσει της οδηγίας UN-R157, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την προσφορά ενός τέτοιου συστήματος διεθνώς, υπό την προϋπόθεση ότι η εκάστοτε εθνική νομοθεσία το επιτρέπει. Η Γερμανία έχει αναλάβει πρωτοποριακό ρόλο σε αυτό, περιλαμβάνοντας την πρόβλεψη για συστήματα επιπέδου 3 στη νομοθεσία οδικής κυκλοφορίας (StVG) από το 2017.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πρώτοι πελάτες θα μπορούν να αγοράσουν μια S-Class με DRIVE PILOT το πρώτο εξάμηνο του 2022, που θα τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν την υπό όρους αυτοματοποιημένη λειτουργία με ταχύτητες έως 60 km/h σε συνθήκες βαριάς κυκλοφορίας ή συμφόρησης σε συγκεκριμένα, κατάλληλα σημεία των αυτοκινητοδρόμων στη Γερμανία. Ο ειδικός εξοπλισμός DRIVE PILOT αφαιρεί το άγχος από τον οδηγό και του επιτρέπει να εκτελεί δευτερεύουσες δραστηριότητες στην κεντρική οθόνη, όπως ηλεκτρονικές αγορές ή επεξεργασία μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το σύστημα in-car office. Η έγκριση του συστήματος ισχύει επίσης για την EQS.


 Επίπεδο SΑΕ 3: το αυτοματοποιημένο σύστημα αναλαμβάνει ορισμένες λειτουργίες οδήγησης. Ωστόσο, εξακολουθεί να απαιτείται οδηγός. Ο οδηγός πρέπει να είναι έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος ανά πάσα στιγμή όταν του ζητηθεί από το όχημα να επέμβει.
2 Συμβαλλόμενα κράτη της ΟΕΕ (57), συμπεριλαμβανομένων των κρατών της ΕΕ, της M.Βρετανίας, της Ιαπωνίας, της Κορέας, της Αυστραλίας
3 Οι δευτερεύουσες δραστηριότητες του οδηγού που επιτρέπονται νομικά, εξαρτώνται από τους αντίστοιχους εθνικούς κανονισμούς οδικής κυκλοφορίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top