Η TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team στο Ράλι Ακρόπολις

Προβάδισμα στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών

ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ Ράλι Ακρόπολις

Η TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team ετοιμάζεται για έναν από τους πιο εμβληματικούς και απαιτητικούς αγώνες καθώς το θρυλικό Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA στις 9-12 Σεπτεμβρίου.Το Ράλι Ακρόπολις έκανε την τελευταία του εμφάνιση στο WRC το 2013 δίνοντας σταθερά το «παρών» στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος από την εναρκτήρια σεζόν του, πριν 40 χρόνια. Ο αγώνας είναι γνωστός για τις κακοτράχαλες ειδικές διαδρομές στα βουνά και τις υψηλές θερμοκρασίες που, σε συνδυασμό, δοκιμάζουν τα όρια αντοχής οδηγών, αυτοκινήτων και ελαστικών.

Με ιδιαίτερη χαρά, η ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ συντάχθηκε ως αρωγός στην συγκεκριμένη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος  Ράλλυ, (WRC) συμβάλλοντας έτσι ενεργά στην προετοιμασία και άρτια διεξαγωγή του «Ακρόπολις» και των Ειδικών Διαδρομών του, προάγοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και χαρίζοντας μας, μεταξύ άλλων, συγκίνηση και θέαμα.

Η ομάδα TOYOTA GAZOO Racing συναγωνίζεται έχοντας ως βάση το μοντέλο, ΤΟΥΟΤΑ YARIS. Ξεκινώντας από αυτή τη βάση και αξιοποιώντας ταυτόχρονα την τεχνογνωσία που αποκόμισαν από τους αγώνες, αναγνωρίζουν τα μέρη που πρέπει να μείνουν και τα μέρη που πρέπει να αναβαθμιστούν, ώστε να οδηγηθεί σε extreme συνθήκες.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μαθαίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τι ειναι απαραίτητο και τι συμβάλει τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην κατασκευή ενός καλύτερου, ασφαλέστερου και ακόμα πιο ποιοτικού αυτοκινήτου.   Εξάλλου ως εταιρεία, όλα τα χρόνια επενδύει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αναγνωρίζοντας την σημαντική συμβολή του, προκειμένου να σχεδιάζουν και να  κατασκευάζουν αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων και να οδηγούνται σε καινοτομίες για την καθημερινή οδήγηση απο ένα απλό μικρό ή μικρομεσαίο αυτοκίνητο πόλης, εως και σ’ ένα σκληροτράχηλο SUV.

Ο Sébastien Ogier, νικητής του αγώνα το 2011, έρχεται στην Ελλάδα έχοντας προβάδισμα 38 βαθμών στο Πρωτάθλημα Οδηγών, με τον ομόσταβλό του Elfyn Evans να μοιράζεται τη δεύτερη θέση. Ο Kalle Rovanperä, ο οποίος είναι τέταρτος στη βαθμολογία, θα τρέξει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Ράλι Ακρόπολις, όπως και ο οδηγός του προγράμματος TGR WRC Challenge, Takamoto Katsuta. Η Toyota έχει 41 βαθμούς προβάδισμα στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών με τέσσερις γύρους να απομένουν για την ολοκλήρωσή της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει το απόγευμα της Πέμπτης από την Αθήνα με την τέλεση της τελετής εκκίνησης κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και την πραγματοποίηση μιας σύντομης ειδικής διαδρομής στους δρόμους γύρω από την Πλατεία Συντάγματος. Από εκεί, την Παρασκευή τα πληρώματα θα κατευθυνθούν δυτικά για την πραγματοποίηση δύο ειδικών διαδρομών κοντά στο Λουτράκι, εκ των οποίων η μία θα επαναληφθεί μετά το μεσημεριανό διάλλειμα στο σημείο αλλαγής ελαστικών και πριν από ένα δεύτερο ζεύγος ειδικών διαδρομών βορειότερα με κατεύθυνση το service park στη Λαμία.

Το Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου είναι η μεγαλύτερη ημέρα του αγώνα, ξεκινώντας με ένα loop που αποτελείται από τέσσερις ειδικές διαδρομές χωρισμένες ανά δύο από το σημείο αλλαγής ελαστικών που βρίσκεται στην Ιτέα. Δύο από αυτές τις ειδικές διαδρομές - η Παύλιανη και το Ελευθεροχώρι - θα επαναληφθούν μετά το απογευατινό service στη Λαμία. Το πέρας του αγώνα την Κυριακή περιλαμβάνει την ειδική διαδρομή «Πύργος», τη μεγαλύτερη του Σαββατοκύριακου με μήκος 33,2 χιλιόμετρων, που πραγματοποιείται ανάμεσα σε δύο επισκέψεις των πληρωμάτων στη διάσημη ειδική διαδρομή «Ταρζάν»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top