Η ζωή με ένα πολύ ξεχωριστό Nissan LEAF στην Νορβηγία

Τι άρεσε στην ιδοκτήτρια του 

Nissan LEAF Νορβηγία

Καθώς η Νορβηγία ηγείται της παγκόσμιας επανάστασης της ηλεκτρικής κινητικότητας, η Μαρία Τζάνσεν είναι μια από τους πρωτοπόρους στην ηλεκτροκίνηση, ως περήφανη ιδιοκτήτρια του 500.000ου Nissan LEAF.Αυτό το LEAF είναι το δεύτερο της Μαρίας. Αγόρασε το πρώτο το 2017 και την άρεσε τόσο πολύ, που αποφάσισε να πάρει το νεότερης γενιάς. Η Μαρία, που ζει με τον σύζυγό της και λατρεύει να περνάει χρόνο με τα εγγόνια της στη Σουηδία, λέει ότι οδηγεί πολλά διασκεδαστικά , «πράσινα» χιλιόμετρα.

Για τη Μαρία, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την εξάντληση της μπαταρίας, ακόμη και για μεγαλύτερα ταξίδια. “Μπορούμε εύκολα να επισκεφθούμε την οικογένειά μας στη Σουηδία χωρίς να χρειάζεται να επαναφορτίσουμε την μπαταρία στο δρόμο”, εξηγεί. "Αυτό είναι ένα αυτοκίνητο στο οποίο μπορώ να βασιστώ.Για όσους δεν έχουν κάνει ακόμα την μετάβαση, να δοκιμάσουν αυτό το αυτοκίνητο. Δεν θα το μετανιώσουν. Μόλις το οδηγήσετε, θα δείτε πόσο υπέροχο είναι να οδηγείτε ένα Nissan LEAF.Το προηγμένο σύστημα υποστήριξης οδηγού ProPILOT. ξέρω ότι θα επέμβει αυτόματα εάν αποσπάται η προσοχή μου.Το Around View Monitor είναι επίσης πολύ χρήσιμο για στάθμευση και αναστροφή."


Η Νορβηγία έχει γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων ξεπερνούν τις πωλήσεις αυτοκινήτων με βενζίνη, ντίζελ ή υβριδική τεχνολογία. Η χώρα ηγείται στην ηλεκτροκίνηση, έχοντας εισαγάγει μια σειρά κινήτρων από τη δεκαετία του 1990, για οδηγούς που κάνουν τη μετάβαση. Αυτά κυμαίνονται από φοροαπαλλαγές έως εκπτώσεις στα τέλη στάθμευσης και από τη δυνατότητα χρήσης συγκεκριμένων λωρίδων κυκλοφορίας έως την καταβολή χαμηλότερων διόδων.

Το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του Nissan LEAF, του πρώτου EV μαζικής παραγωγής στον κόσμο που κυκλοφόρησε πριν από μια δεκαετία, γράφεται στη Νορβηγία. Για παράδειγμα, το 2018, ήταν το επιβατικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στη χώρα. Μια έρευνα του 2020 για 14.000 οδηγούς EV στη Νορβηγία, χιλιάδες εκ των οποίων είναι ιδιοκτήτες Nissan LEAF, έδειξε ότι σχεδόν το 95% είναι ικανοποιημένοι με τα αυτοκίνητά τους και το 66% ενθαρρύνουν τους φίλους τους να ακολουθήσουν το προβάδισμά τους. Η Μαρία είναι σίγουρα μια εξ αυτών.

Το Nissan LEAF, μπορεί τώρα να αποκτηθεί, με το πρόγραμμα το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση, σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές που ξεκινούν από τις 27.500€ για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kwh (συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων στην αρχική τιμή και στην απόσυρση παλαιού οχήματος).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top