Το 500αράκι που μπήκε στην πρίζα και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο 

H Fiat την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 

Fiat Λεονάρντο Ντι Κάπριο Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) οι Olivier François, CEO της Fiat και CMO της Stellantis και ο αρχιτέκτονας Stefano Boeri, του οποίου το γραφείο έχει αναλάβει τη δημιουργία αστικών δασών σε όλο τον κόσμο, συναντήθηκαν για να συζητήσουν το θέμα των μετακινήσεων στα αστικά κέντρα, τη βιώσιμη αρχιτεκτονική και ένα μέλλον με καλύτερη ποιότητα ζωής. Θέματα που αναδείχθηκαν πριν από σχεδόν ένα χρόνο με την παρουσίαση του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού 500 και τη συνεργασία με τον Leonardo DiCaprio, ο οποίος συμμετείχε στην παρουσίαση του μοντέλου σε ένα περιβάλλον εμπνευσμένο από την «πράσινη» αρχιτεκτονική του Boeri. 


Σήμερα η ηλεκτροκίνηση αποτελεί μια πραγματικότητα που όμως ακόμα έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις. Το κόστος αγοράς, η διαδικασία φόρτισης, η σταθερότητα του δικτύου ηλεκτροδότησης, η ανακύκλωση των μπαταριών, αποτελούν θέματα που απασχολούν έντονα και η Fiat με το νέο 500, αλλά και μια σειρά πρωτοποριακών υπηρεσιών στοχεύει να δώσει βιώσιμες λύσεις.  

Οι François και Boeri, συζήτησαν τις δυνατότητες μιας «Νέας Αναγέννησης», αλλά και την αναγκαιότητα να ληφθούν μέτρα ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αλλαγή. Ο συνδυασμός από τη μία πλευρά αρχιτεκτονικών λύσεων, όπως τα «Κάθετα Δάση» του Boeri και από την άλλη αυτοκίνητα όπως το νέο ηλεκτρικό 500 με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, αναμφίβολα μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις πόλεις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top