Νίκη για τον Mikkelsen με SKODA Fabia Rally2 evo στη WRC2 Μόντε Κάρλο

Σε έναν αγώνα χωρίς θεατές  

SKODA Fabia Rally2 evo Andreas Mikkelsen Ράλι Μόντε-Κάρλο

Ήρθαν, είδαν, νίκησαν. Η απόδοση του “veni, vidi, vici”, της ιστορικής φράσης του Ιούλιου Καίσαρα αποδίδει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την άνετη νίκη των Νορβηγών Andreas Mikkelsen - Ola Floene, στο τιμόνι μιας SKODA FABIA Rally2 evo, στο Ράλι Μόντε-Κάρλο του 2021. Ο πρώτος γύρος του εφετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) σηματοδότησε την έναρξη συνεργασίας μεταξύ της SKODA MOTORSPORT και της ομάδας Toksport WRT. Μία συνεργασία που ξεκίνησε ιδανικά, με τους Νορβηγούς στην 1η θέση και τους Marco Bulacia - Marcelo Der Ohannesian (από Βολιβία και Αργεντινή αντίστοιχα) στην τέταρτη.  


Παραδοσιακά, το Ράλι Μόντε-Κάρλο, είναι ο πρώτος γύρος κάθε νέας σεζόν WRC και, παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία, ούτε εφέτος αποτέλεσε εξαίρεση. Σε συνεργασία με τη γαλλική κυβέρνηση, τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) και τον υποστηρικτή του WRC, το Automobile Club de Monaco κατάφερε να διοργανώσει το 89ο Rallye Monte-Carlo, γιορτάζοντας τα 110 χρόνια του αγώνα, σε απόλυτο εναρμονισμό με τα ισχύοντα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής. Το τίμημα ωστόσο ήταν μεγάλο, αφού το φετινό Monte ήταν, για πρώτη φορά στην ιστορία, χωρίς θεατές, τόσο στις Ειδικές Διαδρομές, όσο και στο Service Park. 


Ο Andreas Mikkelsen και ο συνοδηγός του Ola Foene, κατά την επιστροφή τους στη WRC2, ανταπέδωσαν την υποστήριξη της SKODA MOTORSPORT με μία εμφατική επικράτηση στον πιο απρόβλεπτο γύρο του αγωνιστικού ημερολογίου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Η επιτυχία τους ταυτόχρονα σηματοδότησε την πρώτη νίκη για την ανανεωμένη γενιά της SKODA FABIA Rally2 evo. Κερδίζοντας επίσης την τελευταία ειδική διαδρομή (Power Stage) όπου απονέμονται επιπλέον βαθμοί, οι δύο Νορβηγοί ξεκινούν την σεζόν τους το 2021 με 30 βαθμούς, το μέγιστο στο εν λόγω πρωτάθλημα.  


Παράλληλα, οι νεοφερμένοι στη WRC2, Marco Bulacia/Marcelo Der Ohannesian (BOL / ARG), οδηγώντας τη δεύτερη SKODA FABIA Rally2 evo της ομάδας Toksport WRT, τερμάτισαν στο ντεμπούτο τους στο Monte στην 4η θέση της κατηγορίας. Οι Νορβηγοί με τη SKODA FABIA Rally2 evo πήραν το προβάδισμα στη WRC2 μετά τη δεύτερη Ειδική Διαδρομή, που πραγματοποιήθηκε στις Άλπεις, κοντά στη γαλλική πόλη χειμερινών σπορ Gap. Φτάνοντας στο Μονακό το Σάββατο το απόγευμα, οι έμπειροι Νορβηγοί είχαν επεκτείνει το προβάδισμα στην κατηγορία τους σε περισσότερα από δύο λεπτά, οπότε την επόμενη μέρα με συνετή οδήγηση τερμάτισαν άνετοι πρώτοι στο Πριγκιπάτο.  


Η 4η θέση στη WRC2 δείχνει και είναι πολύ σημαντική, στο πιο δύσκολο ντεμπούτο του στο Monte για τον Marco Bulacia στο τιμόνι της δεύτερης SKODA FABIA Rally2 evo, της Toksport WRT. Με πολύ περιορισμένη γνώση οδήγησης στο χιόνι και τον πάγο, ο εικοσάχρονος από τη Βολιβία με τον Αργεντίνο συνοδηγό του Marcelo Der Ohannesian, σημείωσαν χρόνους μέσα στην τριάδα της WRC2. Ο επόμενος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA έχει προγραμματιστεί για τις 25-28 Φεβρουαρίου στον Αρκτικό Κύκλο στην Λαπωνία, με το Arctic Lapland Finland Rally. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top