Πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο Audi SQ5 Sportback TDI

Με ήπιο υβριδικό σύστημα 

Audi SQ5 Sportback TDI 2021

Η καρδιά του Audi SQ5 Sportback TDI είναι ένας επανασχεδιασμένος τρίλιτρος πετρελαιοκινητήρας με ισχύ 341 PS (251 kW) και ροπή 700 Nm, στην περιοχή 1.750 - 3.250 σ.α.λ.. Ο 3.0 V6 TDI έχει δεχθεί πολλές μηχανολογικές επεμβάσεις.Είναι εξοπλισμένος με δύο τεχνολογίες που μειώνουν την κατανάλωση και ενισχύουν την απόδοση.

Το ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V (MHEV) ανακτά έως 8 kW ισχύος κατά την επιβράδυνση. Με την ηλεκτρική ενέργεια από την μπαταρία ιόντων λιθίου, το CUV μπορεί να κινηθεί έως και 40 δευτερόλεπτα με τον κινητήρα εκτός λειτουργίας, πριν αυτός επανεκκινήσει από τον οδηγούμενο από ιμάντα εναλλάκτη, χωρίς να γίνεται αντιληπτό από οδηγό ή επιβάτες.

Η δεύτερη τεχνολογία που επίσης λειτουργεί στο δίκτυο των 48 V είναι ένας ηλεκτρικός κομπρέσσορας (EPC), ο οποίος κατά την εκκίνηση ή την επιτάχυνση από χαμηλές στροφές, αυξάνει το ρυθμό  συσσώρευσης της πίεσης στο turbo και διασφαλίζει εντυπωσιακές επιταχύνσεις. Όπως όλοι οι σύγχρονοι TDI κινητήρες της Audi, και ο συγκεκριμένος  διαθέτει δύο καταλυτικούς μετατροπείς SCR για την μετεπεξεργασία των καυσαερίων, με ψεκασμό διπλής δόσης AdBlue, για περιορισμό των εκπεμπόμενων ρύπων και πληροί τις προδιαγραφές Euro 6d ISC-FCM.


Το Audi SQ5 Sportback TDI διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων tiptronic οκτώ σχέσεων και μόνιμη τετρακίνηση quattro, που μεταβάλλει ανάλογα με τις συνθήκες την κατανομή ροπής στους δύο άξονες. Προαιρετικά, διατίθεται σπορ διαφορικό το οποίο κατανέμει τη ροπή ανεξάρτητα σε κάθε τροχό. Η ανάρτηση είναι πέντε συνδέσμων, οι στάνταρ ζάντες 20 ιντσών συνδυάζονται με δαγκάνες φρένων έξι εμβόλων από αλουμίνιο, ενώ προαιρετικά διατίθενται ζάντες 21 ιντσών της Audi Sport.

Στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκει και το Audi drive select, το οποίο ρυθμίζει τη συμπεριφορά του σπορ διαφορικού, του κινητήρα, του συστήματος διεύθυνσης, του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και των ελεγχόμενων αποσβεστήρων, μέσω έξι προφίλ. Ένα έβδομο προφίλ (allroad) προστίθεται εάν επιλεγεί η προαιρετική αερανάρτηση. Τέλος, προαιρετικά διατίθεται και δυναμικό σύστημα διεύθυνσης.

Φυσικά, το νέο SQ5 TDI διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού της Audi, για ασφαλή και άνετη οδήγηση, τα περισσότερα από αυτά στο βασικό εξοπλισμό.Το νέο SQ5 TDI αναμένεται και στην Ελλάδα το πρώτο μισό του 2021, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ανακοινώνονται την περίοδο του λανσαρίσματος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top