«The E-talian Job» με το νέο MINI Cooper SE.

Δείτε το βίντεο

Το νέο MINI Cooper SE θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2020. Το νέο MINI Cooper SE έχει επιτάχυνση 0 - 60 χλμ./ώρα σε 3,9 δεύτερα και από στάση στα 100 χλμ. σε 7,3 δλ. και με αυτονομία που κυμαίνεται μεταξύ 235 και 270 χλμ.  Στα πλαίσια της προετοιμασίας για το λανσάρισμα του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου παραγωγής στην 60-χρονη ιστορία της Βρετανικής μάρκας, η ΜΙΝΙ παρουσιάζει τώρα ένα ακόμα βίντεο κλιπ που αναδεικνύει τα οφέλη της μετακίνησης με μηδενικούς ρύπους. Στην ταινία μικρού μήκους "The Getaway Car", που προβάλλεται στα κανάλια social media του BMW Group, το νέο MINI Cooper SE αποδεικνύει ότι είναι το ιδανικό όχημα απόδρασης από την καθημερινή αστική κυκλοφορία.

Το βίντεο κλιπ γυρίστηκε στη μητροπολιτική πόλη του Τορίνο στη Β. Ιταλία – όπως πάντα με το χαρακτηριστικό, παιχνιδιάρικο στυλ ΜΙΝΙ. Ο οδηγός του νέου MINI Cooper SE ξεφεύγει από τα εκνευριστικά μποτιλιαρίσματα τις ώρες αιχμής κόβοντας δρόμο μέσα από κάποια στενά που τον οδηγούν κατευθείαν στην οροφή του κτιρίου Lingotto στην ομώνυμη περιοχή στη Via Nizza. Το ιστορικό βιομηχανικό συγκρότημα ήταν κάποτε το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ενός Ιταλού κατασκευαστή αυτοκινήτων – συμπεριλαμβανομένης μιας πίστας δοκιμών στην οροφή που είχε διάταξη σιρκουί μήκους ενός χιλιομέτρου.


Οι  εγκαταστάσεις του Lingotto φιλοξενούν μεταξύ άλλων ένα εμπορικό κέντρο και ξενοδοχεία. Η πίστα δοκιμών στην οροφή παρέμεινε ανέπαφη ακόμα και μετά τη μετατροπή. Εδώ το νέο MINI Cooper SE συναντά ένα κόκκινο κλασικό Mini Cooper που κάνει βόλτα στην ιστορική πίστα, θυμίζοντας μία  θρυλική σκηνή από την κλασική ταινία του 1969 “The Italian Job” (Ληστεία Αλά Ιταλικά). Στην αστυνομική κωμωδία, τρία κλασικά Mini Cooper πρωταγωνιστούν – μαζί με το Βρετανό ηθοποιό Michael Caine – ως οχήματα απόδρασης μετά από μία θεαματική κλοπή χρυσού. Το αποκορύφωμα είναι ένα ανελέητο κυνηγητό στους δρόμους του Τορίνο που επίσης καταλήγει στην οροφή του κτιρίου Lingotto. Στη Χολιγουντιανή έκδοση του 2003, το "The Italian Job" μεταφέρθηκε στο Los Angeles. Τρία σύγχρονα MINI χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των κλοπιμαίων, ενώ μία συναρπαστική σκηνή καταδίωξης υπήρχε και πάλι στο σενάριο.


Το 2019, το επαναστατικό εγχείρημα των ληστών ονομάζεται “The E-talian Job”. Με μηδενικές εκπομπές ρύπων και σχεδόν αθόρυβα, το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ ξεφεύγει από τις δύσκολες συνθήκες κυκλοφορίας της πόλης και ανακαλύπτει το τέλειο μέρος για ένα γύρο διασκεδαστικής οδήγησης στο κέντρο του Τορίνο. Ο ηλεκτροκινητήρας 135 kW/184 hp είναι πραγματικά συναρπαστικός χάρη στην άμεση απόκριση. Η μπαταρία υψηλής τάσης τοποθετημένη χαμηλά, κάτω από το αμάξωμα, μεταφέρει το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου αισθητά χαμηλότερα. Και το σετάρισμα της ανάρτησης είναι τέτοιο ώστε η ηλεκτροκίνηση να εναρμονίζεται με τη χαρακτηριστική αίσθηση go-kart ΜΙΝΙ για πρώτη φορά – και όχι μόνο στην οροφή του διάσημου κτιρίου Lingotto.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top