«Αγαπώ αυτό το αυτοκίνητο. Είναι πιο επιτυχημένο από το έργο τέχνης», είχε δηλώσει ο Andy Warhol αφού μεταμόρφωσε την BMW M1 με τις πολύχρωμες πινελιές του. Χρειάστηκε λιγότερο από μισή ώρα για να δημιουργήσει το τέταρτο έκθεμα της BMW Art Car Collection. 40 χρόνια μετά, ο ενθουσιασμός για το σπορ αυτοκίνητο με κινητήρα στο κέντρο παραμένει αμείωτος. Πολλοί μάλιστα το θεωρούν το καλύτερο της συλλογής των Art Cars.

Της ίδιας άποψης ήταν και ο φωτογράφος αυτοκινήτων, Stephan Bauer, με έδρα το Μόναχο που αυθόρμητα προτίμησε την BMW M1 του Warhol όταν επέλεγε το θέμα των ονείρων του σε τέσσερις τροχούς. Πέρσι, ο Bauer (29) αναδείχτηκε νικητής του Διαγωνισμού των Social Media “Shootout 2018” που διοργάνωσε το BMW Group Classic και του δόθηκε η ευκαιρία για μία αποκλειστική φωτογράφηση με το BMW Art Car Νο4. Έτσι προέκυψε μια σειρά φωτογραφιών προς τιμήν των 40 χρόνων της BMW M1 που δημιούργησε ο Andy Warhol. Αυτές αναδεικνύουν μέσα από μία εντελώς νέα οπτική ένα από τα πιο θρυλικά οχήματα της ιστορίας της BMW.

Πέντε καλλιτέχνες φωτογράφοι υπέβαλλαν τις καλύτερες φωτογραφίες του από τον κόσμο των κλασικών αυτοκινήτων BMW στο διαγωνισμό “Shootout 2018” που πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα του Instagram. Το BMW Group Classic ένωσε τις δυνάμεις του με τις θυγατρικές εταιρίες BMW Culture, BMW Motorsport, BMW M GmbH και BMW σε αρκετές διεθνείς αγορές για το κοινό project. Αυτό επικέντρωσε την προσοχή των νεανικών target groups στις πολυάριθμες επιτυχίες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και στο κυνήγι των ρεκόρ με οχήματα και κινητήρες BMW τα τελευταία 100 χρόνια.

Το βραβείο για το νικητή ήταν μία φωτογράφηση με όχημα της επιλογής του από την ολοκληρωμένη συλλογή του BMW Group Classic. Η επιλογή του νικητή ήταν η BMW M1 στην ισχυρή αγωνιστική έκδοση 470 hp που κατασκευάζεται σύμφωνα με τους κανονισμούς του Group 4.
Βαγγέλης Γκούμας