To πρωτοποριακό σύστημα βαφής της Fiat που ανακυκλώνει το νερό

Ποιότητα και αντοχή  με προστασία των υδάτινων πόρων

Fiat Πρωτοποριακό Σύστημα Βαφής Ανακύκλωση νερού

Η μονάδα παραγωγής της FCA στο Cassino της Ιταλίας, όπου κατασκευάζονται οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio αποτελεί πρότυπο αποδοτικότητας, προηγμένης τεχνολογίας και φιλικότητας προς το περιβάλλον. Παράλληλα με τις συνεχείς βελτιώσεις στη μονάδα παραγωγής, στο Cassino εφαρμόστηκαν πρωτοποριακές λύσεις ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις προς το περιβάλλον. Μέσω της κατασκευής μίας τεχνητής λίμνης 50.000 κυβικών μέτρων που συγκεντρώνει το νερό της βροχής και την παράλληλη εφαρμογή νέων τεχνικών, το εργοστάσιο δεν καταναλώνει ούτε ένα λίτρο νερού από τα αποθέματα της περιοχής.


Η μονάδα βαφής σε ένα εργοστάσιο παραδοσιακά είχε τη μεγαλύτερη κατανάλωση νερού κατά την παραγωγή ενός αυτοκινήτου. Στο Cassino έχει αναπτυχθεί μία νέα τεχνική όπου το περίσσευμα χρώματος ανακτάται χωρίς τη χρήση του πολύτιμου αγαθού, μία πρωτοποριακή τεχνολογία που σε παγκόσμια κλίμακα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής.
Η μονάδα παραγωγής Goiana της FCA στη Βραζιλία εφαρμόζει μία νέα τεχνική όπου η εφαρμογή του χρώματος δεν προαπαιτεί τη χρήση «ασταριού». Η νέα τεχνική εξασφαλίζει την απαιτούμενη ποιότητα και αντοχή, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά την κατανάλωση νερού και ενέργειας. Αυτή η τεχνολογία σε συνδυασμό με το επίσης πρωτοποριακό σύστημα φιλτραρίσματος του νερού και την ανακύκλωση που πραγματοποιείται οδήγησαν στην κατάκτηση από την FCA του Βραβείου της Εθνικής Επιτροπής Νερού (ΑΝΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Βραζιλίας.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top