Δείτε πόσο κάνει το νέο Opel Corsa στη Γερμανία

Κινητήρες και εκδόσεις  

Opel  Corsa εκδόσεις τιμή

Η έκτη γενιά του Opel Corsa βρίσκεται προ των πυλών. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την παρουσίαση της ηλεκτρικής έκδοσης, η Opel ανακοίνωσε  το Corsa πιο αποδοτικό, πιο προηγμένο και πιο δυναμικό από ποτέ. Η γκάμα νέων κινητήρων της έκτης γενιάς Corsa στόχο έχει να προσφέρει στους πελάτες μία ιδανική ισορροπία μεταξύ απόδοσης και συναρπαστικής οδήγησης. Συγκριτικά με τα υπάρχοντα μηχανικά σύνολα, οι νέοι κινητήρες προσφέρουν σημαντικά μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων, διατηρώντας παρόμοιες ιπποδυνάμεις.

Οι βελτιώσεις ξεκινούν από το βασικό κινητήρα (75hp) 1.2 με πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, στάνταρ.. Υψηλότερες επιδόσεις προσφέρει η βραβευμένη οικογένεια τρικύλινδρων υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων με άμεσο ψεκασμό καυσίμου (Engine of the Year 2015-2018), επίσης στα 1.200 κυβ.εκ. Οι αλουμινένιοι κινητήρες αποδίδουν 100hp ή 130 ίππους .Με τη μονάδα  100hp, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από ένα εξατάχυτο μηχανικό ή ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο με ομαλές αλλαγές. Προσαρμοζόμενα προγράμματα αλλαγών σχέσεων και τεχνολογία Quickshift αντιπροσωπεύουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην κατηγορία του Corsa. Οι οδηγοί μπορούν να αλλάζουν σχέσεις οι ίδιοι, μέσω των paddles στο τιμόνι.Ο κορυφαίος της γκάμας 1.2 Direct Injection Turbo 130hp συνδυάζεται πάντα με το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.
 Το νέο Corsa με 130hp  αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 208 χλμ./ώρα, έχει επιτάχυνση 0 - 100km/h σε 8,7 δλ., Εξίσου εντυπωσιακή είναι η έκδοση 1.2 turbo με 100hp καθώς η  τελική ταχύτητα  είναι στα 188km/h,. Ανάλογα με το κιβώτιο, επιταχύνει από 0 στα 100km/h σε περίπου 10,0 δλ. – 1,0δλ. ταχύτερο (όλες οι τιμές είναι προκαταρκτικές).


Οι τρεις βενζινοκινητήρες πλαισιώνονται από έναν ζωηρό κινητήρα πετρελαίου 1.5L με 102hp και μέγιστη ροπή 250Nm. Οι φίλοι της ηλεκτροκίνησης, ασφαλώς, μπορούν να παραγγείλουν το Corsa-e. Χάρη στην κοινή αρθρωτή πλατφόρμα (CMP), διάφορα συστήματα κίνησης μπορούν να προέρχονται από μία κοινή πλατφόρμα. Το νέο Corsa διατίθεται σε Edition , Elegance , GS Line με πρόσθετα σπορτίφ χαρακτηριστικά.Παραγγελίες για το νέο Corsa γίνονται δεκτές από την 1η Ιουλίου στη Γερμανία. Η τιμή της βασικής έκδοσης είναι 13.990€ (Τιμή Λιανικής με ΦΠΑ στη Γερμανία) και περιλαμβάνει πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης όπως Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert)  με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και ανίχνευση πεζού.

Βαγγέλης Γκούμας


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top