Γιατί το Opel Grandland X All-Wheel Drive "καίει" μόλις 2,2 λίτρα

Πότε μπορείτε να το παραγγείλετε

Opel Grandland X Hybrid4

Η Opel γίνεται ηλεκτρική! Η Γερμανική κατασκευάστρια αυτοκινήτων συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου της PACE! παρουσιάζοντας τη νέα AWD PHEV (plug-in υβριδική, ηλεκτρική) έκδοση του Grandland X. Στην κορυφή της οικογένειας SUV της Opel (που περιλαμβάνει επίσης τα Crossland X και Mokka X), το κομψό Grandland X Hybrid4 με προαιρετικό μαύρο καπό συνδυάζει την ισχύ ενός υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 1.6 L και δύο ηλεκτροκινητήρων, παράγοντας συνολικά 300hp.

Προκαταρκτικά στοιχεία κατανάλωσης, WLTP1/NEDC2 (σταθμισμένη, στο μικτό κύκλο) είναι 2,2 l/100 km με εκπομπές CO2 49 g/km. Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της Opel, με προγραμματισμένη έναρξη πωλήσεων τις προσεχείς εβδομάδες και παραδόσεις σε πελάτες στις αρχές του 2020, θα συμβάλλει στον εξηλεκτρισμό ολόκληρης της Γερμανικής μάρκας μέχρι το 2024.

Επίσης εντάσσεται στη στρατηγική του κατασκευαστή για την επίτευξη μελλοντικών στόχων εκπομπών CO2. Ένα ακόμα βήμα στη διαδικασία, που περιλαμβάνει επίσης πολύ αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, θα είναι το λανσάρισμα της πλήρως ηλεκτρικής έκδοσης (με μπαταρία) της επόμενης γενιάς Opel Corsa που θα κυκλοφορήσει εφέτος.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top