Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε το ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΙΝΙ

Ανανέωση με πολλά στοιχεία εξατομίκευσης που έρχονται σπίτι σας

Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε το ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΙΝΙ

Η Βρετανική κατασκευάστρια εταιρία premium αυτοκινήτων ενισχύει τον προηγμένο χαρακτήρα και την απήχηση των μοντέλων της στη μικρή κατηγορία, ανανεώνοντάς τα στιλιστικά και πλαισιώνοντάς τα με πρωτοποριακές τεχνολογίες. Το νέο λογότυπο MINI διακρίνεται για τη σαφήνεια και το αυθεντικό του στυλ, και εμφανίζεται στο καπό, την πίσω πόρτα, το τιμόνι, την οθόνη του κεντρικού οργάνου και το τηλεχειριστήριο σε όλα τα μοντέλα. Πρόκειται για μία νέα ερμηνεία του υπάρχοντος λογοτύπου, τώρα σε 2D "flat design" Το πρόγραμμα MINI Yours Customised ανεβάζει τον πήχη εξατομίκευσης της μάρκας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Περιλαμβάνει προϊόντα retrofit, τα οποία μπορούν να σχεδιάζονται από τους ίδιους τους πελάτες και να κατασκευάζονται με ακρίβεια σύμφωνα με αυτές τις ατομικές προδιαγραφές. Η γκάμα MINI Yours Customised περιλαμβάνει ένθετα φλας, διακοσμητικές λωρίδες για το εσωτερικό στην πλευρά του συνοδηγού, φωτιζόμενα μαρσπιέ (LED) και προβολάκια LED στις πόρτες.

Τα προϊόντα MINI Yours Customised μπορούν να επιλέγονται, να σχεδιάζονται και να παραγγέλνονται από ένα αποκλειστικό online shop. Εδώ οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ διαφόρων χρωμάτων, μοτίβων, φινιρισμάτων και εικόνων, καθώς και της προσθήκης δικών τους κειμένων ακόμα και μιας πινελιάς προσωπικού στυλ στη σχεδίαση. Η δημιουργική συνεργασία μεταξύ κατασκευαστή και πελάτη επιτρέπει σε αγοραστές ΜΙΝΙ να μετατρέψουν το όχημά τους σε κάτι μοναδικό που φέρει τη σφραγίδα της προσωπικότητάς τους. Τα εξατομικευμένα προϊόντα κατασκευάζονται μέσω καινοτόμων τεχνικών παραγωγής όπως ποικίλες μέθοδοι τρισδιάστατης εκτύπωσης και χάραξη μέσω λέιζερ.

Η αναβάθμιση της αρχικής προϊοντικής ουσίας στην premium κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων αναδεικνύει μία ωριμότητα του χαρισματικού χαρακτήρα της MINI. Τώρα η τρέχουσα γενιά, διατίθεται για πρώτη φορά με τρεις τύπους αμαξώματος για διασκεδαστική οδήγηση σε περιβάλλον πόλης. Αυτό οφείλεται σε στοιχεία όπως οι νέοι συνδυασμοί κινητήρα – κιβωτίου, μία εκτεταμένη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού, νέας σχεδίασης προβολείς και πίσω φώτα, πρόσθετες εξωτερικές αποχρώσεις και προηγμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας για άνεση και ενημέρωση / ψυχαγωγία.

Ποιά είναι όμως τα νέα χαρακτηριστικά για το 3θυρο MINI , 5θυρο MINI , MINI Cabrio :

•       Προβολείς LED με λειτουργία Matrix για τη μεγάλη σκάλα.

•       Πίσω φώτα LED σε σχέδιο Union Jack (Βρετανική Σημαία).

•       Νέο λογότυπο MINI, νέες εξωτερικές αποχρώσεις, εξωτερικό Piano Black.

•       Νέες ζάντες αλουμινίου.

•       Πλούσια γκάμα δερμάτινων ταπετσαριών, φινιρισμάτων εσωτερικού και Colour Lines.

•       Μοναδική εξατομίκευση με το MINI Yours Customised.

•       Πιο εξελιγμένοι κινητήρες με βελτιωμένη απόδοση και αυξημένη ισχύ και ροπή για τα MINI One και MINI One First.

•       7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη, 8-τάχυτο Steptronic.

•       Τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη 6,5-ιντσών, USB και διεπαφή Bluetooth στάνταρ.

•       Προαιρετικά συστήματα ήχου και πλοήγησης με οθόνη αφής.

•       Ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου.

•       Προβολή λογοτύπου MINI από τον εξωτερικό καθρέπτη στην πλευρά του οδηγού.

•       MINI Connected και MINI Connected XL με νέες λειτουργίες.

Άριστη ορατότητα χωρίς να ενοχλούνται οι υπόλοιποι οδηγοί: προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με λειτουργία Matrix για τη μεγάλη σκάλα.

Τα πίσω φώτα επίσης υιοθετούν νέα σχεδίαση σε συνδυασμό με τους προβολείς LED και τους προσαρμοζόμενους προβολείς LED. Παραπέμποντας στις Βρετανικές ρίζες της μάρκας, οι κάθετες μονάδες φώτων στο πίσω τμήμα των νέων ΜΙΝΙ (3θυρο, 5θυρο και MINI Cabrio) αποτυπώνουν το σχέδιο Union Jack.

Η γκάμα εξωτερικών αποχρώσεων που διατίθενται για τα νέα 3θυρα και 5θυρα ΜΙΝΙ και το νέο MINI Cabrio περιλαμβάνει τρεις προτάσεις. Τα Emerald Grey metallic, Starlight Blue metallic και Solaris Orange metallic εντάσσονται επίσης στο πρόγραμμα..

Οι 3κύλινδροι βενζινοκινητήρες του MINI One First και του MINI One αντλούν την ισχύ τους από 1.500 κυβ. εκ. Αυτό αυξάνει τη μέγιστη ροπή κατά 10 Nm, ανεβάζοντάς την σε 160 και 190 Nm αντίστοιχα. Όλοι οι βενζινοκινητήρες έχουν άμεσο ψεκασμό με μέγιστη πίεση αυξημένη από 200 σε 350 bar και φτερωτή υπερσυμπιεστή από υλικό πολύ ανθεκτικό στη θερμότητα. Ο άμεσος ψεκασμός common rail των κινητήρων diesel εξασφαλίζει ότι το καύσιμο τροφοδοτείται στους θαλάμους καύσης με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια. Για το σκοπό αυτό, η μέγιστη πίεση ψεκασμού στους 3κύλινδρους κινητήρες των MINI One D και MINI Cooper D έχει αυξηθεί στα 2.200 bar και στον 4-κύλινδρο του MINI Cooper SD στα 2.500 bar. Τέλος, ο ισχυρότερος από τους τρεις diesel διαθέτει τώρα υπερσυμπίεση δύο σταδίων.

Εναλλακτικά, αντί του στάνταρ 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ένα 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη διατίθεται προαιρετικά για τα μοντέλα MINI One, MINI Cooper, MINI Cooper S και MINI Cooper D. Κύρια χαρακτηριστικά του νέου τύπου κιβωτίου είναι οι πολύ γρήγορες αλλαγές για εξαιρετικά σπορ επιταχύνσεις χωρίς διακοπή ροπής. Το κιβώτιο ελέγχεται από ηλεκτρονικό επιλογέα νέας σχεδίασης.

Ένα 7-τάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη διατίθεται επίσης για το MINI Cooper S. Αυτό περιλαμβάνει χειριστήρια αλλαγών (shift paddles) στο τιμόνι με άμεση μηχανική παρέμβαση στις αλλαγές σχέσεων. Το MINI Cooper SD συνοδεύεται στάνταρ από ένα 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic. Το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο είναι μοναδικό στη μικρή κατηγορία και επιτρέπει τη μεταφορά ισχύος του ισχυρότερου κινητήρα diesel στους εμπρός τροχούς με ιδιαίτερα σπορ και αρμονικό τρόπο. Το 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic ελέγχεται επίσης μέσω ενός ηλεκτρονικού επιλογέα, ενώ το ένα 8-τάχυτο Steptronic sports με shift paddles στο τιμόνι διατίθεται προαιρετικά.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top