Σε ποια σημεία αλλάζουν οι BMW σειρά 2 Active Tourer και σειρά 2 Gran Tourer

Έρχονται τον Μάρτιο

Σε ποια σημεία αλλάζουν οι BMW σειρά 2 Active Tourer και σειρά 2 Gran Tourer

Οι ανανεωμένες BMW σειρά 2 Active Tourer και BMW σειρά 2 Gran Tourer θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το Μάρτιο του 2018. Νέα εμφάνιση εμπρός τμήματος, με φαρδιά, μονοκόμματη εισαγωγή αέρα και πιο εντυπωσιακή μάσκα (με τη χαρακτηριστική μάσκα-νεφρά) υπογραμμίζουν τη σπορ και κομψή εμφάνιση του αυτοκινήτου. Η νέας σχεδίασης πίσω ποδιά με μεγαλύτερες απολήξεις εξαγωγής (διπλές για όλα τα τετρακύλινδρα μοντέλα), δίνουν έμφαση στο πλάτος του αυτοκινήτου.

 Δύο νέες εξωτερικές αποχρώσεις (Jucaro Beige και Sunset Orange) και έξι νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου 17, 18 και 19-ιντσών αυξάνουν τις δυνατότητες εξατομίκευσης. Αποκλειστικά υλικά και νέα καλύμματα καθισμάτων σε ύφασμα / Sensatec και δέρμα χαρίζουν πρόσθετη φινέτσα στο εσωτερικό. Νέος ηλεκτρονικός επιλογέας σε μοντέλα με επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Steptronic ή οκτατάχυτο Steptronic.Νέο σχέδιο για τους προαιρετικούς προβολείς LED και τους προσαρμοζόμενους προβολείς LED (Adaptive LED Headlights) με αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα φώτων. Οι γνώριμοι δίδυμοι στρογγυλοί προβολείς, εδώ σε εξαγωνικό σχήμα, δημιουργούν μία ακόμα προηγμένη και εντυπωσιακή εικόνα. Νέα είναι επίσης η σχεδίαση των προαιρετικών, εμπρός προβολέων ομίχλης LED.

 Η τελευταία γενιά κινητήρων βενζίνης και diesel με εκτενείς βελτιώσεις της απόδοσης, π.χ. στον στρόφαλο, τη διαχείριση θερμότητας, το σύστημα βαλβίδων και την υπερσυμπίεση. Οι κινητήρες της BMW Σειράς 2 Active Tourer αποδίδουν από 109 ίππους  έως 231 ίππους  και της BMW Σειράς 2 Gran Tourer από 109 ίππους  έως 141 192 ίππους . Η κατανάλωση μικτού κύκλου για τη νέα οικογένεια κινητήρων BMW EfficientDynamics κυμαίνεται μεταξύ 6,4 και 4,3 λίτρα /100 χλμ. που ισοδυναμεί με εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο 147–112 γρμ./χλμ.

Ακόμη από τον Μάρτιο του 2018 όλοι οι κινητήρες diesel θα υιοθετούν τεχνολογία επεξεργασίας καυσαερίων, συμπεριλαμβανομένου ενός φίλτρου σωματιδίων diesel, καταλύτη οξειδίων του αζώτου NOX και συστήματος SCR (Selective Catalytic Reduction), που χρησιμοποιεί ψεκασμό με διάλυμα ουρίας (AdBlue) για την αποτελεσματική μείωση των οξειδίων του αζώτου από τα καυσαέρια του αυτοκινήτου. Όλοι οι τετρακύλινδροι diesel διαθέτουν τώρα τεχνολογία BMW TwinPower Turbo με δύο υπερσυμπιεστές. Η νέα Plug-in υβριδική BMW 225xe iPerformance Active Tourer με ηλεκτρική αυτονομία 45 km, έχει ισχύ συστήματος 224 hp και κατανάλωση μικτού κύκλου 2,5–2,3 l/100 km  (εκπομπές CO2: 57–52 g/km).

Επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Steptronic διατίθεται για πρώτη φορά στα δύο μοντέλα μαζί με ένα οκτατάχυτο Steptronic και ένα εξατάχυτο μηχανικό. Η 220i είναι στάνταρ εξοπλισμένη με το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Steptronic, οι 225i xDrive και 220d με το οκτατάχυτο Steptronic.Καινοτόμα λειτουργική φιλοσοφία με την τελευταία γενιά του συστήματος iDrive (διαθέσιμο από 7/2017). Προαιρετικά συστήματα πλοήγησης με οθόνη αφής 6,5 ή 8,8-ιντσών, voice control και λειτουργία iDrive με επιφάνεια αφής.

BMW ConnectedDrive Services (διαθέσιμες από 7/2017) προσφέρουν εξαιρετικά επίπεδα συνδεσιμότητας. Real Time Traffic Information (RTTI), ειδοποιήσεις Time-to-Leave και Share Destination μέσω εφαρμογής, web ημερολογίου, και λειτουργία Microsoft Exchange για ανταλλαγή και επεξεργασία email, καταχωρήσεων ημερολογίου και δεδομένων επαφών. Η ενσωμάτωση Smartphone είναι ευκολότερη χάρη στο Apple CarPlay. Επαγωγική φόρτιση για συμβατά κινητά τηλέφωνα και WiFi hotspot για μέχρι δέκα συσκευές. H εκτενής γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνει Active Cruise Control – με προσαρμοζόμενη ρύθμιση ταχύτητας μεταξύ 0 και 140 km/h – και Traffic Jam Assistant, που διατηρεί αυτόματα το αυτοκίνητο στη λωρίδα του σε ταχύτητες έως 60 km/h. Και τα δύο συστήματα υποστήριξης αποτελούν τμήμα του προαιρετικού πακέτου Driving Assistant Plus.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top