Κέλβιν Κίπτουμ: Εικόνες σοκ από τον τόπο του δυστυχήματος

Παγκόσμια θλίψη για τον πρωταθλητή μαραθωνοδρόμο - Πώς έγινε το τροχαίο

Οι εικόνες που κυκλοφορούν από τον τόπο που έγινε το δυστύχημα και σκοτώθηκε ο πρωταθλητής μαραθωνοδρόμος Κέλβιν Κίπτουμ, σοκάρουν. 

Κέλβιν Κίπτουμ: Νεκρός σε τροχαίο ο 24χρονος παγκόσμιος Μαραθωνοδρόμος

Το αυτοκίνητο του 26χρονου εξετράπη της πορείας του στο Kaptagat, περίπου 300 χιλιόμετρα από το Ναϊρόμπι και αφού βρέθηκε σε ένα χαντάκι σύρθηκε για περίπου 60 μέτρα μέχρι να προσκρούσει σε ένα δέντρο, σύμφωνα με πηγές από την τοπική αστυνομία, η οποία πραγματοποιεί έρευνες στο σημείο.

Από το δυστύχημα έχασε τη ζωή του και ο 36χρονος προπονητής του Κέλβιν Κίπτουμ, Ζερβέ Χακιζιμάνα, ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε σε νεαρή ηλικία και τον εξέλιξε σε πρωταθλητή.

Σύμφωνα με τα ξένα Μέσα ενημέρωσης, το αυτοκίνητο ήταν ένα Toyota Premio και το οδηγούσε ο ίδιος ο Κίπτουμ. Μετά τη σφοδρή σύγκρουση μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα σιδερικών.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε επίσης μία γυναίκα, η οποία γλίτωσε με ελαφρύ τραυματισμό.

Ο Κίπτουμ ήταν γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1999 στο Τσεπσάμο της Κένυας, και εκτός από κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, ήταν ο τρίτος άνθρωπος που «έσπασε» το φράγμα των δύο ωρών και δύο λεπτών και ο πρώτος που κατέβηκε κάτω από τις δύο ώρες και το ένα λεπτό, στον αγώνα που διεξήχθη πριν από μερικούς μήνες στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Κέλβιν Κίπτουμ στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, τον Απρίλιο του 2023 (AP Photo / Alberto Pezzali, File)

Ο Πρόεδρος της Κένυας, Γουίλιαμ Ρούτο, απέτισε φόρο τιμής στον πρωταθλητή, τονίζοντας πως «ο Κέλβιν Κίπτουμ ήταν ένα αστέρι. Αναμφισβήτητα, ένας από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο που έσπασε τα εμπόδια για να εξασφαλίσει ένα ρεκόρ μαραθωνίου. Ήταν μόλις 24 ετών ακόμα, ως ήρωας, θριάμβευσε στη Βαλένθια, στο Σικάγο, στο Λονδίνο και σε άλλες κορυφαίες διοργανώσεις.
Η ψυχική του δύναμη και η πειθαρχία ήταν απαράμιλλη. Ο Κίπτουμ ήταν το μέλλον μας, ένας εξαιρετικός αθλητής, ο οποίος άφησε ένα εξαιρετικό σημάδι στον κόσμο. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και την αθλητική αδελφότητα. Αναπαύσου εν ειρήνη».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top