Έβγαλε 100 εκατομμύρια ευρώ... επειδή απολύθηκε

Ο προπονητής που έχει πάρει τις υψηλότερες αποζημιώσεις

Ζοσέ Μουρίνιο

Ο Πορτογάλος προπονητής Ζοσέ Μουρίνιο απολύθηκε για έκτη φορά στην καριέρα του λόγω κακής απόδοσης της ποδοσφαιρικής ομάδας που προπονούσε.

Η τελευταία και φαρμακερή απόλυσή του έλαβε χώρα μόλις χθες, όπως γράφει και το sportdog.gr από τη Ρόμα. Φαρμακερή γιατί η ιταλική ομάδα τον αποζημίωσε με μόλις 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οποιοσδήποτε άλλος θα σκεφτόταν πως έκανε την τύχη του, ο Μουρίνιο όμως, που είναι άσος στις απολύσεις και τις έχει κάνει... επάγγελμα, δε θα σκέφτηκε το ίδιο. Την πρώτη φορά που έχασε τη θέση του, τα είχε σπάσει με τον Αμπράμοβιτς. Ο μεγιστάνας τον έδιωξε από την Τσέλσι και του έδωσε, αντί για τα παπούτσια στο χέρι, 21 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2013 τον απέλυσε η Ρεάλ Μαδρίτης προσθέτοντας στον λογαριασμό του 19,8 εκατομμύρια ευρώ. Το 2015 η Τσέλσι επανέλαβε το λάθος της που της κόστισε 14,5 εκατομμύρια ευρώ για τον κουμπαρά του Μουρίνιο. Μετέβη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που του έδωσε το 2018 αποζημίωση ύψους 18,8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 2021, η Τότεναμ τον έστειλε σε άλλη γη σε άλλα μέρη με 20,9 εκατομμύρια ευρώ, για να μιλάμε σήμερα για την απόλυσή του από τη Ρόμα με 3,5 ψωρο...εκατομμύρια.

Με εκείνα και με τα άλλα, ο Πορτογάλος έφτασε να βάλει στην τσέπη σχεδόν 100 εκατομμύρια. Χάθηκε να του έδινε η Ρόμα 1,5 εκατομμύριο παραπάνω να τα εκατοστήσει και επισήμως;

21+19,8+14,5+18,8+20,9+3,5 = 98,5

Ο δεύτερος πλουσιότερος από αποζημιώσεις προπονητής είναι ο Αντόνιο Κόντε, που τρώει τη σκόνη του Special One, αφού έχει αποζημιωθεί μόνο με 40 εκατομμύρια ευρώ σύνολο στην καριέρα του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top