Κύπελλο Ελλάδας: Εύκολα στα προημιτελικά ο Ατρόμητος

Επικράτησε με 4-1 της ΑΕΛ

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος έγινε η τρίτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς νίκησε εύκολα την ΑΕΛ με 4-0 στη ρεβάνς του Περιστερίου και με συνολικό σκορ 4-1, προκρίθηκε στους «8» όπου θα περιμένει σε διπλά ματς τον νικητή που θα προκύψει απ’ το μεγάλο «ζευγάρι» Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός που δίνουν τη δική τους «μάχη» την Τετάρτη (17/1) στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Τριμμάτης στο 39’ ο Αντζιέλσκι με πέναλτι στο 49’, ο Τσακμάκης στο 84’ κι ο Βέργος στο 90'+2' σημείωσαν τα δύο γκολ της περιστεριώτικης ομάδας, με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα η ΑΕΛ μετά την αποβολή του Κώστα Παπαγεωργίου στο 56’.

Η ΑΕΛ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 11’, όταν ο Μαρκετζιάνι άνοιξε το κοντρόλ, ο Κοσονού πίεσε για να κλέψει, αλλά η μπάλα έφυγε προς τα πίσω. Στο 20’ ο Τριμμάτης έκανε το σουτ εκτός περιοχής, μετά από εξαιρετική μεταβίβαση, αλλά απέκρουσε ο Σουλούκος, ενώ στο 28’ η ΑΕΛ είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί. Ο Όγκμποε κέρδισε τις μονομαχίες μετά από γέμισμα στην περιοχή, αλλά δεν κατάφερε από κοντά να στείλει την μπάλα στην εστία, καθώς τον έκοψε την τελευταία στιγμή ο Τσακμάκης.

Η πίεση που άσκησε ο Ατρόμητος μετά το ημίωρο επιβραβεύτηκε με το γκολ του Τριμμάτη στο 39ο λεπτό. Από πολύ ωραία συνεργασία των γηπεδούχων από τα αριστερά, ο Βρακάς έβγαλε ωραία μπαλιά προς τον Κουέν κι εκείνος γύρισε προς τη μικρή περιοχή για τον Τριμμάτη, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ατρόμητος βρήκε και δεύτερο γκολ και ουσιαστικά «καθάρισε» την πρόκριση. Στο 49’ ο Αντζιέλσκι κέρδισε πέναλτι σε κράτημα του Γιανναράκη (δεν υπάρχει VAR σ’ αυτή τη φάση του Κυπέλλου, παρά μόνο αν το ζητήσουν οι ομάδες) κι ο ίδιος εκτέλεσε ένα λεπτό μετά εύστοχα την εσχάτη των «ποινών», κάνοντας το 2-0.

Στο 56’ η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Κώστα Παπαγεωργίου μέσα στην περιοχή έπειτα από διεκδίκηση της μπάλας με τον Μαρκετζιάνι, όμως αντ’ αυτού οι «βυσσινί» έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο διαιτητής Βάτσιος έδειξε δεύτερη κίτρινη στον παίκτη της θεσσαλικής ομάδας για «θέατρο», μέσα σε πολύ έντονες διαμαρτυρίες απ’ την πλευρά των φιλοξενούμενων.

Ο Ατρόμητος έφτασε και σε τρίτο γκολ στο 84’, όταν από κόρνερ του Κούντε, ο Τσακμάκης σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους και με καρφωτή κεφαλιά, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βέργος, έπειτα από ασίστ του Βαλένσια έκανε το 4-0 κι έδωσε μεγάλες διαστάσεις στη νίκη των γηπεδούχων και στην πρόκρισή τους στους «8».

Η ταυτότητα του αγώνα:
Κίτρινες: 76’ Ιμερέκοβ - 27’ Κ. Παπαγεωργίου, 34’ Ουατάρα, 49’ Γιανναράκης
Αποβολές: 56’ Κ. Παπαγεωργίου (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζιάνι, Τσακμάκης, Ιμερέκοβ, Αθανασίου, Πομόνης (73’ Ασεβέδο), Γκονθάλεθ, Καραμάνης, Κούεν (67’ Κούντε), Τριμμάτης (81' Βαλέντσια), Αντζιέλσκι (73’ Βέργος), Βρακάς (67’ Ντιρκς).
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Πλέγας (64’ Αντράντα), Μαυριάς (85’ Βλιώρας), Κ. Παπαγεωργίου, Όγκμποε (63’ Στίνα), Ουατάρα (63’ Νίνο), Γιανναράκης, Θωμαΐδης, Μαϊδάνος (63’ Γ. Παπαδόπουλος), Στάμου, Θ. Παπαγεωργίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top