Δρακόντεια τα μέτρα στο ματς του ΠΑΟ με τη Μαρσέιγ - Φόβοι για αντίποινα

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την αποτροπή επεισοδίων

Δράκοντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στον αποψινό αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ για τα προκριματικά του Champions League με περισσότερους από 460 ένστολους εντός και γύρω από τη Λεωφόρο, υπό τον φόβο αντίποινων για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Είχαμε ενημερώσει τις ελληνικές αρχές από τις 4/8»

Σήμερα Παρασκευή 9 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο κάδρο των συζητήσεων μπήκε το επιχειρησιακό σχέδιο με τα μέτρα προφύλαξης ενόψει του κρίσιμου ευρωπαϊκού ματς του ΠΑΟ με τη γαλλική ομάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι στα εκδοτήρια θα είναι σαρωτικοί, προκειμένου να μην περάσει κανείς στις κερκίδες χωρίς εισιτήριο. Ενώ αναμένονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους περιμετρικά του γηπέδου.

Στον Εισαγγελέα οι 94 συλληφθέντες- «Δολοφόνοι», «φασίστες» τους φώναζαν

Ακόμα πρόκειται να δημιουργηθεί φραγμός με κλούβες των ΜΑΤ γύρω από τον χώρο που θα διεξαχθεί το παιχνίδι. Στα μέτρα που έχει σχεδιάσει η ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνεται επίσης η χρήση drones. Στο έργο της αστυνομίας θα συνδράμουν ελικόπτερα, που θα δίνουν εικόνα από ψηλά στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι με τη σειρά τους θα καθοδηγούν τις δυνάμεις, για να παρεμβαίνουν εάν και όποτε κριθεί απαραίτητο.

Θα υπάρχει διακριτική επίβλεψη σε κάποιους σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ. Αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε σημεία - κλειδιά και άλλοι της ομάδας ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗΣ μαζί με μηχανές της ασφάλειας θα κάνουν περιπολίες σε συνδέσμους του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι, το Γαλάτσι και τα Πατήσια. 

Η όλη κινητοποίηση γίνεται με σκοπό να αποτραπούν τυχόν επιθέσεις που θα θελήσουν να κάνουν οραγανωμένοι οπαδοί της γαλλικής Μαρσέιγ, της ιταλικής Λιβόρνο αλλά και της Γερμανικής Ζανκτ Πάουλι που έχουν αδελφικές σχέσεις με τους οπαδούς της ΑΕΚ, προκειμένου να εκδικηθούν για τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top