Κατάρ: Θέλει μόνο εμβολιασμένους ποδοσφαιριστές στο Μουντιάλ

Ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τη FIFA και τις υγειονομικές αρχές

γήπεδο

To Κατάρ που θα φιλοξενήσει σε κάτι περισσότερο από ένα χρόνο το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου (21 Νοε 2022 –  18 Δεκ 2022), βρίσκεται σε συζητήσεις με τη FIFA και τις υγειονομικές αρχές και πιέζει ώστε να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των ποδοσφαιριστών. 

ΠΑΣ Γιάννινα: Έπαθε χιαστό ο Πέδρο Κόντε

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Athletic εξετάζονται διάφορες επιλογές, μία εκ των οποίων είναι να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι παίκτες.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Την ίδια στιγμή βέβαια, προτείνεται και η εναλλακτική των τεστ ανίχνευσης του ιού ανά τρεις ημέρες. 

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρά με γοργό ρυθμό στην ασιατική χώρα καθώς το 78,3 % του συνολικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο. Όσον αφορά το φίλαθλο κοινό, όπως έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός της χώρας, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί.

Συμφωνία μαμούθ 420 εκατ. ευρώ για το όνομα εταιρείας σε γήπεδο

Το Κατάρ συνεχίζει τις συζητήσεις με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, προκειμένου να βρεθεί μία λύση από κοινού, δεδομένου πως υπάρχει ο κίνδυνος της απουσίας σημαντικών σταρ εξαιτίας της άρνησής τους να εμβολιαστούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top