Η Ιταλία μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και συνεχίζει το αήττητο σερί

Τι σημαίνει αυτή η νίκη για την Ιταλία

Ιταλία Euro 2021

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τελείωσε τον Ιούλιο και τι απίστευτο τουρνουά ήταν αυτό, με την Ιταλία να κατακτά το τρόπαιο και να συνεχίζει το εντυπωσιακό σερί νικών της. Ήταν ένα πολύ δημοφιλές τουρνουά που πρόσφερε μεγάλη ψυχαγωγία στους οπαδούς του σε όλη την Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν κατάφερε να προκριθεί για τρίτη φορά σε κάποια μεγάλη διοργάνωση. Οι φίλαθλοι σε όλη την Ελλάδα παρακολουθούσαν με αγωνία τους αγώνες και συμμετείχαν στις διάφορες αγορές στοιχημάτων που ήταν διαθέσιμες  στην https://www.betsson.gr/el/stoixima/live/podosfairo καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Η Ιταλία δεν είχε ξεκινήσει ως το φαβορί στις αρχικές αποδόσεις που ήταν διαθέσιμες από την betsson πριν από το τουρνουά, αλλά κέρδισε μεγάλη υποστήριξη με το αήττητο σερί με το οποίο ξεκίνησε το τουρνουά. Αυτό το απίστευτο σερί συνεχίστηκε, με την Ιταλία να παραμένει αήττητη καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά και να σηκώνει το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά το 1968.

Αυτή η νίκη δείχνει ότι, μέσα σε λίγα χρόνια, μπορούν να γίνουν πολύ σημαντικές βελτιώσεις. Η Ιταλία δεν κατάφερε να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία το 2018 και τρία χρόνια αργότερα κατέκτησε το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αυτό είναι κάτι στο οποίο η Ελλάδα θα αναζητήσει έμπνευση για να επιστρέψει στις συμμετοχές της σε μεγάλους ποδοσφαιρικούς αγώνες, με το Παγκόσμιο Κύπελλο να ακολουθεί τον επόμενο χειμώνα στο Κατάρ.

Αυτή η νίκη για την Ιταλία σημαίνει ότι είναι απέχει μόνο έναν αγώνα για να φτάσει το μεγαλύτερο αήττητο σερί στην ιστορία του διεθνούς ποδοσφαίρου. Η ομάδα έχει τώρα ένα απίστευτο σερί 34 αγώνων, με την τελευταία ήττα της τον Σεπτέμβριο του 2018 όταν ηττήθηκε από την Πορτογαλία. Η Ιταλία θα προσπαθήσει τώρα να ισοφαρίσει και στη συνέχεια να σπάσει το ρεκόρ που κατέχουν τόσο η Βραζιλία όσο και η Ισπανία, οι οποίες έχουν σημειώσει 35 αγώνες χωρίς καμία ήττα. 

Η Ιταλία ξεκίνησε το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γεμάτη αυτοπεποίθηση και με μια ηχηρή νίκη με 3-0 επί της Τουρκίας. Αυτό έκανε αμέσως τις αποδόσεις της να μειωθούν και την ίδια να εμφανίζεται πλέον ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τρόπαιου. Ακολούθησε η νίκη 3-0 επί της Ελβετίας και η νίκη 1-0 επί της Ουαλίας για να κατακτήσει εντυπωσιακά την κορυφή του γκρουπ. Στη συνέχεια αντιμετώπισε την Αυστρία στη φάση των 16, σε ένα παιχνίδι που φαινόταν εύκολο, αλλά αποδείχθηκε το αντίθετο και αν μετρούσε το γκολ της Αυστρίας στο δεύτερο ημίχρονο, τότε το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετικό. Ωστόσο, η Ιταλία κατάφερε να επικρατήσει και να κερδίσει στην παράταση με 2-1. Στη συνέχεια, η Ιταλία βρέθηκε απέναντι στο Βέλγιο, την κορυφαία ομάδα του κόσμου, και μετά από μια εντυπωσιακή απόδοση προκρίθηκε με 2-1.

Στη συνέχεια, ο ημιτελικός την έφερε αντιμέτωπη με την Ισπανία, η οποία έλεγχε το παιχνίδι και είχε τις μεγαλύτερες πιθανότητες για νίκη, αλλά η Ιταλία απέδειξε πόσο δύσκολα μπορεί να ηττηθεί και τελικά κέρδισε τον αγώνα στα πέναλτι. Ο τελικός ήταν ενάντια στην Αγγλία, με τον αγώνα να τελειώνει 1-1 μετά από παράταση και πάλι να πηγαίνει στα πέναλτι. Η μονομαχία ήταν πολύ δυνατή, αλλά η Ιταλία πήρε τη νίκη με 3-2, με τον Ντοναρούμα της Ιταλίας να αναδεικνύεται σε ήρωα του αγώνα. Ήταν ένας εκπληκτικός τελικός, που όμως αμαυρώθηκε με τις ενέργειες ορισμένων Άγγλων οπαδών μετά το παιχνίδι, και αυτό θα πρέπει να επιφέρει συνέπειες, αν θέλουμε να δούμε κάτι να αλλάζει. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top