Τόκιο 2020: Όριο θεατών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Όσα ανακοίνωσαν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα υπάρχουν 10.000 θεατές ανά χώρο για τους Αγώνες, ή το 50% της χωρητικότητας, υποσχόμενοι να υπάρχει ασφάλεια εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

 Η απόφαση, η οποία θεωρείται ευρέως ότι έγινε  μετά από συζητήσεις μεταξύ των διοργανωτών και κυβερνητικών ιατρικών συμβούλων, υπογραμμίζει την ώθηση της Ιαπωνίας να προχωρήσει  στους Αγώνες παρά τη δημόσια αντίθεση και τη βαθιά ανησυχία για την επανεμφάνιση μολύνσεων.

 «Το όριο των θεατών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα οριστεί στο 50% της χωρητικότητας του σταδίου έως και 10.000 άτομα κατ' ανώτατο όριο», ανέφεραν οι διοργανωτές σε  ανακοίνωση.

 Το όριο αυτό θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω μετά τις 12 Ιουλίου, βάσει των διατάξεων οποιασδήποτε κατάστασης έκτακτης ανάγκης ή άλλων μέτρων, πρόσθεσαν.

 Η πρόεδρος του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι προσβλέπει ένα όριο 10.000 ατόμων ανά χώρο.

 Η Ιαπωνία έχει ήδη απαγορεύσει σε ξένους φιλάθλους να εισέλθουν στην επικράτειά της για τους Αγώνες και έχει επίσης μειώσει τον αριθμό των εθελοντών και των προσκεκλημένων.

 Η απόφαση για το ποσοστό και αριθμό θεατών, ελήφθη μετά από τηλεδιάσκεψη μεταξύ  της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, της ιαπωνικής κυβέρνησης και της πρωτεύουσας, του Τόκιο, και των διεθνών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών επιτροπών.

 Πριν από τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ είπε ότι το ποσοστό εμβολιασμού για αθλητές και αξιωματούχους που θα κατοικούν στο χωριό θα είναι «πολύ πάνω από το 80%», υπερβαίνοντας τις αρχικές προσδοκίες της ΔΟΕ.

 Η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων, Ταμάγιο Μαρουκάβα κάλεσε την ΔΟΕ να συνεχίσει να αποκαλύπτει τα ποσοστά εμβολιασμού όλων των επισκεπτών-ομάδων από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μένουν εκτός Ολυμπιακού χωριού.
 «Προς το συμφέρον της ηρεμίας του κοινού, θα θέλαμε να συνεχίσουμε να ζητάμε από την ΔΟΕ να δημοσιοποιεί προληπτικά το ποσοστό εμβολιασμού των όλων εκείνων που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και φτάνουν από το εξωτερικό», δήλωσε.

 Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε ότι δεν αποκλείει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο χωρίς θεατές εάν η πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της COVID-19.
 «Σε περίπτωση που κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τη μη ύπαρξη θεατών», δήλωσε ο Σούγκα σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια περιοδείας σε έναν χώρο εμβολιασμού στο Τόκιο.

 Ορισμένοι από τους κορυφαίους ειδικούς της Ιαπωνίας για την υγεία, δήλωσαν την Παρασκευή ότι η απαγόρευση των θεατών, θα ήταν η λιγότερο ριψοκίνδυνη επιλογή για τη διεξαγωγή των Αγώνων.

 Το κοινό της Ιαπωνίας παραμένει αντίθετο στη διεξαγωγή των Αγώνων αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσκόπηση από το Asahi News Network (ANN) από τις 19 έως τις 20 Ιουνίου, με το 65% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι επιθυμούν να αναβληθούν ξανά ή να ακυρωθούν.
 Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πιστεύουν πως οι Αγώνες δεν θα διεξαχθούν με ασφάλεια.

 Την περασμένη εβδομάδα, ο Σούγκα αποφάσισε να άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης Covid-19 για το Τόκιο και οκτώ άλλους νομούς, αλλά διατήρησε λιγότερο σκληρά περιορισμούς για επτά από τους εννέα νομούς, συμπεριλαμβανομένου του Τόκιο, έως τις 11 Ιουλίου, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Αγώνων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top