Τόκιο: Συντριπτικό «όχι» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι περισσότερες μεγάλες πόλεις είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Τον Φεβρουάριο είχε υποβάλλει την παραίτησή του ο  επικεφαλής της επιτροπής διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, Γιοσίρο Μόρι

Ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές στην Ιαπωνία που ζητούν να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Kyodo News δείχνει πως πάνω από το 85% ανησυχεί πως η διοργάνωση θα προκαλέσει νέα έξαρση της πανδημίας, ενώ το 60% θεωρεί πως οι Αγώνες πρέπει να ακυρωθούν. 

Δε γίνονται Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς εμβόλιο!

Την ίδια ώρα, μόλις το 25.2% θεωρεί πως η διοργάνωση πρέπει να πραγματοποιηθεί χωρίς θεατές, ενώ στο 12.6% είναι το ποσοστό που θεωρεί πως πρέπει να γίνουν με περιορισμένο αριθμό θεατών στις κερκίδες. 

Η κατάσταση στη χώρα έχει γίνει ιδιαίτερα ανησυχητική και σε αυτό έρχεται να προστεθεί πως μία εβδομάδα μετά το test event του μαραθωνίου στο Σαπόρο, η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης αν’αγκης λόγω της πανδημίας. Οι περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με το μέτρο να διαρκεί τουλάχιστον ως το τέλος του μήνα. 

Μεγάλη οικονομική ζημιά μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 87.7% ανησυχεί πως οι ξένες αποστολές  θα προκαλέσουν νέα έξαρση φέρνοντας τον ιό στη χώρα, ενώ το 71.5% λέει πως είναι απογοητευμένοι με τον τρόπο που έχει χειριστεί την κατάσταση η πανδημία. 

Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν μαζευτεί πάνω από 350.000 υπογραφές που ζητούν την ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ και επιχειρηματίες τάσσονται πλέον υπέρ αυτής της προοπτικής. 

Αντίθετοι στην διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και επιχειρηματίες 

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Rakuten, Χιρόσι Μικιτάνι, αποκάλυψε μιλώντας στο CNN πως προσπαθεί να πιέσει την κυβέρνηση να πάρει την απόφαση και να ακυρώσει τους Αγώνες, καθώς ισχυρίζεται πως η διεξαγωγή τους ισοδυναμεί με «αποστολή αυτοκτονίας». 

«Είμαι ξεκάθαρος από την αρχή γι’ αυτό το θέμα. Το γεγονός ότι έχουμε αργήσει πολύ με τους εμβολιασμούς, καθιστά επικίνδυνο το να φιλοξενήσουμε μια διεθνή διοργάνωση. Το ρίσκο είναι τεράστιο και είμαι εναντίον της διεξαγωγής των Αγώνων. Είναι αποστολή αυτοκτονίας η διεξαγωγή τους και προσπαθώ να πείσω την κυβέρνηση να τους ακυρώσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα ως τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Θα έρθουν άνθρωποι από 100 και πλέον χώρες του κόσμου, χωρίς να ξέρουμε που αλλού έχουν ταξιδέψει πριν έρθουν εδώ. Όταν το λέω στους πολιτικούς συμφωνούν μαζί μου, όμως υπάρχει μεγάλη πίεση στο να γίνουν οι Αγώνες και γι’ αυτό δεν αφήνουν να ακουστούν οι αντίθετες φωνές» πρόσθεσε. 

Διαβάστε όλες τις αθλητικές ειδήσεις και δείτε τα τελευταία αθλητικά highlights 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top