Θάνατος Μαραντόνα: Πιθανή ανθρωποκτονία με δόλο!

Κατηγορούνται οι άνθρωποι που ήταν αρμόδιοι για τη φροντίδα του

Ντιέγκο Μαραντόνα

«Σεισμό» προκαλεί στην Αργεντινή η διαρροή της ιατροδικαστικής έκθεσης για τα αίτια του θανάτου, του θρύλου της μπάλας, Ντιέγκο Μαραντόνα!  Σύμφωνα πάντα,  με τα αποσπάσματα της έκθεσης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας,   καταδεικνύονται  ως υπεύθυνοι για τον θάνατο του,  οι ανθρώποι που ήταν αρμόδιοι για τη φροντίδα του. Μάλιστα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες που αφορούν  σε ανθρωποκτονία με δόλο!  

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα: Ο Θεός Είναι Νεκρός

Τόσο η Todo Noticias, όσο κι η Clarin επικαλούνται μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν πρόσβαση στην έκθεση του ιατρικού συμβουλίου υπογραμμίζουν ότι δεν έλαβε την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη. Μολονότι επιβεβαιώνονται τα αποτελέσματα της αυτοψίας κι ο θάνατος προήλθε από καρδιακή νόσο που προϋπήρχε, γίνεται ξεκάθαρο ότι γιατροί και νοσηλευτές που ήταν υπεύθυνοι για τη φροντίδα του δεν έδωσαν την απαιτούμενη προσοχή. «Ήταν απερισκεψία και απειρία», υπογράμμισαν οι συγκεκριμένες πηγές. 

Παγκόσμια θλίψη για τον Μαραντόνα: Ποια ήταν η τελευταία του επιθυμία

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μαραντόνα δεν έλαβε τα απαραίτητα φάρμακα, ούτε ακολούθησε κάποιο πρόγραμμα διατροφής. Πράγματα απαραίτητα για να μπορέσει να ανταποκριθεί ο οργανισμός του. 

Επίσης, μια σημαντική λεπτομέρεια αφορά και την ώρα του θανάτου του, καθώς σύμφωνα με την έκθεση ο «θρύλος» της Αργεντινής πέθανε το διάστημα 4-6 το πρωί, ωστόσο οι άνθρωποι που τον φρόντιζαν υποστήριξαν στους ανακριτές ότι ήταν ζωντανός όταν έλεγξαν το πρωί. Το ασθενοφόρο που πήγε να τον παραλάβει πιστοποίησε τον θάνατο του στις 13:15, με τις νοσοκόμες να υποστηρίζουν ότι προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν για 45 λεπτά. 

Όπως υπογραμμίζει η Clarin δεν αποκλείεται οι εισαγγελείς να αλλάξουν τις κατηγορίες από «ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από ιατρική αμέλεια» σε «εγκατάλειψη ενός ατόμου που βρίσκεται σε κίνδυνο» και «ανθρωποκτονία με δόλο». 

Ο προσωπικός του γιατρός Λεοπόλντο Λούκε κι η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοσάτσοφ αρνούνται φυσικά τις κατηγορίες, λέγοντας ότι έκαναν ο,τι ήταν δυνατό για να τον σώσουν. Σε περίπτωση που τα συνολικά επτά άτομα που ερευνώνται κριθούν ένοχα τότε αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από 15 ως 25 έτη. 

Διαβάστε όλες τις αθλητικές ειδήσεις και δείτε τα τελευταία αθλητικά highlights 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top