Πατουλίδου: «Είχα δεχτεί απειλή να μη συμμετέχω στους Ολυμπιακούς αγώνες»

Δέχτηκε ποτέ σεξουαλική παρενόχληση;

Δείτε στο βίντεο τι είχε δηλώσει η Βούλα  Πατουλίδου στην εκπομπή «Το πρω1νό»

Η Βούλα Πατουλίδου  είναι η πρώτη γυναίκα χρυσή ολυμπιονίκης στην Ελλάδα κι όμως όπως αποκάλυψε η ίδια παραλίγο να μην είχε κατακτήσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας το 1992. 

Η Σοφία Μπεκατώρου

 Η πρώην αθλήτρια με αφορμή τις δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου αποκάλυψε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 fm  πως την είχαν απειλήσει να μη λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.

Η Βούλα Πατουλίδου ξέσπασε μετά τις αποκαλύψεις της Μπεκατώρου

«Είχα απειλή, να μην μπω ποτέ στο αεροπλάνο της Βαρκελώνης γιατί θεωρητικά δεν διεκδικούσα καμία διάκριση. Στη Βαρκελώνη κέρδισα, στη Βαρκελώνη έκανα την υπέρτατη διάκριση και την κατάργηση όλων των αρνητικών σχολίων. Άρα, η απειλή ήταν μπροστά μου, έπρεπε να μην την δω και να την προσπεράσω και αν δεν υπήρχε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ίσως να μην πήγαινα ποτέ στην Βαρκελώνη» παραδέχτηκε η πρώτη χρυσή Ολυμπιονίκης στην Ελλάδα και πρόσθεσε:

«Το όριο το είχα πιάσει, αλλά αυτό δεν σου έδινε το όνειρο της μεγάλης διάκρισης. Οι παράγοντες είναι η εξουσία και στο απυρόβλητο. Εσύ που είσαι ο πρωταγωνιστής στο γήπεδο είσαι όμως δούλος έξω από το γήπεδο, γιατί αυτή ήταν η νοοτροπία και προσπαθούμε χρόνια οι μεγάλοι αθλητές να την σπάσουμε για να μπορέσουν μικρότερα παιδιά να φτάσουν στην διάκριση».

Την Τετάρτη στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου - Κλήθηκε να καταθέσει

Η Βούλα Πατουλίδου ωστόσο στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στάθηκε τυχερή καθώς όταν ξεκίνησε την καριέρα της ήταν ήδη παντρεμένη με αθλητή της άρσης βαρών.

«Με έναν αθλητή της άρσης βαρών, καταξιωμένο στους αθλητικούς χώρους, γνωστό τοις πάσι, άρα δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να κάνει κάτι διαφορετικό. Οπότε στην πλευρά της όποιας σεξουαλικής παρενόχλησης ήμουν καλυμμένη».

Η πρώην αθλήτρια δήλωσε επίσης πως δεν κάνουν όλοι οι παράγοντες του αθλητισμού κατάχρηση εξουσίας αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που σε στηρίζουν και σου δίνουν δύναμη. 

Μάλιστα η ίδια πιστεύει πως ο αθλητισμός είναι ο πιο καθαρός χώρος για να στείλει κάποιος το παιδί του. 

Ερωτηθείσα για τη Σοφία Μπεκατώρου και «γιατί βρήκε να αποκαλύψει ένα τέτοιο γεγονός 23 χρόνια μετά» η Βούλα Πατουλίδου απάντησε:

«Δεν είναι πάντα εύκολο να απενοχοποιηθείς από μία τέτοιου είδους πράξη που θέλεις να την κρατήσεις όσο το δυνατό στο σκοτάδι. Έχει μεγαλώσει και νιώθει πιο δυνατή. Υπάρχουν οι εκλογές των ομοσπονδιών τώρα και πάνω που έλεγες θα απεγκλωβιστούμε από αυτόν τον άνθρωπο όπου τον κοιτώ και θυμάμαι στιγμές που θέλω να ξεχάσω, κι όμως αυτός είναι ζωντανός και διεκδικεί εκ νέου μία άλλη θητεία. Ως εδώ και μη παρέκει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top