UEFA Super Cup: Τα σάρωσε όλα η «ατσάλινη» Μπάγερν

Την έσωσε ο Νόιερ, τη λύτρωσε ο Μαρτίνεθ!

Μπάγερν

Στην πιο επιτυχημένη χρονιά της 120χρονης Ιστορίας της, η Μπάγερν Μονάχου έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» κατακτώνας το Ευρωπαϊκό Super Cup. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ επικράτησε 2-1 στην παράταση της Σεβίλλης στον αγώνα που έγινε στη Βουδαπέστη κι έτσι πρόσθεσε ακόμα ένα τρόπαιο που γράφει «2020» στη συλλογή της, μετά το νταμπλ στη Γερμανία και το Champions League.

Champions League: Η Μπάγερν πρωταθλήτρια Ευρώπης για 6η φορά

Ήταν λογικό οι δύο φιναλίστ να «κονταροχτυπηθούν» μέχρι... τελικής πτώσης. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης προερχόταν από αήττητο σερί 31 αγώνων, η δε κάτοχος του Europa League από 21. Ομάδες που δεν... χάνουν με τίποτα και παρουσίασαν μια εξαιρετική παράσταση σε περίπου 20.000 κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του «Πούσκας Αρένα». Με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας βέβαια, καθώς τηρήθηκαν οι αποστάσεις στο χωρητικότητας 67.000 γήπεδο.

Μπάγερν: Το ξεχωριστό video για τα 120 χρόνια!

Το σκορ άνοιξε στο 11΄ ο Οκάμπος με πέναλτι που κέρδισε ο Ράκιτιτς από τον Αλάμπα. Η Μπάγερν αντέδρασε και ισοφάρισε σχετικά γρήγορα. Στο 34΄ οι Μίλερ-Λεβαντόφσκι-Γκορέτσκα «έκρυψαν τη μπάλα» και ο τελευταίος έγραψε από κοντά το 1-1. Στη συνέχεια οι Βαυαροί είχαν την ανωτερότητα, δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες με Λεβαντόφσκι (30΄), Γκάμπρι (58΄), Παβάρ (76΄), όμως ήταν ο Νόιερ αυτός που τους κράτησε «ζωντανούς». Σε αντεπίθεση της Σεβίλης στο 87΄ ο Ελ Νεσίρι βρέθηκε εντελώς μόνος και πλάσαρε, όμως ο αρχηγός της Μπάγερν πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση. Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου «ήρωας» ήταν ο Χάβι Μαρτίνεθ. ο έμπειρος Ισπανός μπήκε ως αλλαγή στο 99΄ και πέντε λεπτά αργότερα διαμόφωσε το τελικό σκορ με κεφαλιά και χάρισε στη Μπάγερν το τρόπαιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top