Κορωνοϊός: Ακρωτηρίασαν το πόδι 18χρονης μπασκετμπολίστριας

Η νόσος της προκάλεσε καρδιοπάθεια

Μια 18χρονη μπασκεμπολίστρια από το Βέλγιο, επέζησε από τον κορωνοϊό , αλλά οι γιατροί αναγκάστηκαν να της ακρωτηριάσουν το πόδι εξαιτίας της νόσου. Η 18χρονη Ελία μίλησε για την τραυματική εμπειρία σε Γάλλους  και Βέλγους δημοσιογράφους. 

Βρετανία: Νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα δοκιμαστεί σε ανθρώπους

Πίσω από αυτή τη μάσκα κρύβεται ένα χαμόγελο. Η 18χρονη Ελία που εξαιτίας του κορωνοϊού της ακρωτηρίασαν το πόδι, δηλώνει ευτυχισμένη και τυχερή που βρίσκεται στη ζωή και διηγείται τη δύσκολη μάχη που έδωσε.

«Στις 18 Μαρτίου αρρώστησα και δεν αισθανόμουν καθόλου καλά. Έκανα εμετούς και κρύωνα. Ειδοποίησα τη μαμά μου ότι δεν ήμουν καλά. Ήμουν στην τουαλέτα στο πάτωμα και δεν μπορούσα να σηκωθώ. Τα άκρα μου ήταν ξυλιασμένα ήμουν μωβ. Η μαμά μου πήρε το θερμόμετρο και η θερμοκρασία μου ήταν 32,4 που ήταν πολύ ανησυχητικό γιατί δεν είναι συνηθισμένη θερμοκρασία» ανέφερε η μπασκετμπολίστρια. 

Κορωνοϊός: Σήμερα οι ανακοινώσεις για το εμβόλιο της Οξφόρδης

Στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπιστώνουν ότι ο ιός έχει προσβάλει την καρδιά και όχι τους πνεύμονες της νεαρής κοπέλας και τη βυθίζουν σε τεχνητό κόμμα.

Κορωνοϊός: Φάρμακο συνέβαλε στον περιορισμό των κινδύνων για ασθενείς

Ο κορωνοϊός προκάλεσε στη 18χρονη καρδιοπάθεια

«Ήμουν τρείς εβδομάδες σε κόμμα. Με έβαλαν στις 18 Μαρτίου και ξύπνησα στις 15 Απριλίου. Είχα χάσει την αίσθηση του χρόνου. Πίστευα ότι ήταν 19 Μαρτίου. Ότι έπεσα για σιέστα αλλά όχι είχε περάσει ένας μήνας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Φίλοι της 18χρονης κάνουν έρανο για την αγορά τεχνητού μέλους

Στη μάχη με τον κορωνοϊό  οι γιατροί ακρωτηρίασαν το πόδι της Ελία για να σταματήσουν τη νέκρωση που της δημιούργησε μόλυνση εξαιτίας του επικίνδυνου ιού.

«Έπρεπε να πάρω μια δύσκολη απόφαση. Δεν πίστευα ότι έπρεπε να την πάρω στα 18 μου. Μου είπαν ότι υπάρχει θέμα με το πόδι σου, δεν είναι πια λειτουργικό, εκτιμάται σαν νεκρό όργανο και θα ήταν καλύτερα να το ακρωτηριάσουμε πιο ψηλά. Όταν μου το είπαν έκλαιγα γιατί δεν ήταν μια απόφαση που πίστευα ότι θα πάρω. Αμέσως σκέφτηκα, παίζω μπάσκετ, είναι το αγαπημένο μου άθλημα θα πρέπει να το σταματήσω…Θα μπορώ να παίζω μπάσκετ από τη στιγμή που δεν θα έχω πόδι. Συναισθηματικά ήταν σκληρό» δήλωσε. 

Ο φίλος της 18χρονης κάνει τώρα έρανο για να συγκεντρώσει 50.000 ώστε να ξαναμπορέσει η κοπέλα να αγοράσει τα τεχνητά μέλη που θα της επιτρέψουν να περπατήσει και πάλι σωστά και να παίξει μπάσκετ που είναι το αγαπημένο της άθλημα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίθο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top