Διαμαντίδης: «Να κρατήσουμε την ομάδα ψηλά!»

Το παρών έδωσε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου

Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Για την επόμενη μέρα στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού μίλησαν σήμερα ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Οι δύο «σημαίες» των πράσινων ζήτησαν την στήριξη του κόσμου στο νέο εγχείρημα που θα βρει στο προπονητικό τιμόνι τον Γιώργο Βόβορα και στον προεδρικό θώκο τον Τάκη Τριαντόπουλο.

Διαμαντίδης-Παπαλουκάς ενώνονται για καλό σκοπό

Αλβέρτης:

"Αυτό που θέλω να πω είναι ότι χρειαζόμαστε τον κόσμο, κι εννοώ την αγάπη του. Θα την στηρίξουμε την ομάδα ακόμη και στις δυσκολίες, όπως αυτές που έρχονται την επόμενη χρονιά. Θέλουμε να φτιάξουμε μια παναθηναϊκή ομάδα, που θα παλεύει με αξιοπρέπεια και αγωνιστική διάθεση. Η φιλοσοφία μας είναι μια ομάδα που θα εκπέμπει υγεία και περηφάνεια. Δεν γίνεται να πρωταγωνιστείς συνέχεια. Το έχουμε πει: στις χαρές και στις λύπες μαζί. Εκεί είναι που πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα. Είναι δύσκολα; Ενδεχομένως. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε, αλλά πρέπει να παλέψουμε ο καθένας από το πόστο του. Έχουμε υποχρέωση και στα νέα παιδιά που έρχονται από πίσω".

Το Μάτι παίρνει και πάλι ζωή: Τουρνουά beach volley στη μνήμη των θυμάτων

Διαμαντίδης:

"Μετά από πολλά χρόνια είμαι κι εγώ στην ίδια θέση, αλλά σε διαφορετικό ρόλο. Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα. Είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανα σε αυτή την ομάδα. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την κατάσταση, όλοι μαζί. Ξέρουμε τι γίνεται, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε εδώ για να παλέψουμε. Μετά από 33 χρόνια η οικογένεια Γιαννακόπουλου δεν είναι εδώ, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε για να δώσουμε πίσω όσα πήραμε. Όπως αντιλαμβάνεστε όλοι, είναι δύσκολο όλο αυτό. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να παλέψουμε και στις δύσκολες στιγμές πρέπει να είμαστε παρόντες. Όπως είπε κι ο Φραγκίσκος, σημασία δεν έχουν οι τίτλοι και πώς θα λεγόμαστε. Σημασία έχει να βοηθήσουμε τους πάντες, τους προπονητές, τους παίκτες. Θα γίνουν και λάθη, αυτό είναι λογικό. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, με κάθε τρόπο. Ως μέρος αυτής της ομάδας, θα προσπαθήσω να βοηθήσω για να πετύχει τους στόχους της. Μακάρι στο τέλος να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα βγάζει υγεία και θα παλεύει μέχρι τέλους. Εύχομαι να έχουμε υγεία και όλα να πάνε καλά".

 

Βόβορας:

"Θα ξεκινήσω με αυτό που ένιωσα από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, ότι εδώ είναι μια οικογένεια. Αυτό το καινούργιο γκρουπ ανθρώπων που θα έρθουν στην ομάδα να καταλάβει ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια οικογένεια. Αγωνιστικά, θεωρώ ότι η ομάδα πρέπει να χτιστεί με τρία χαρακτηριστικά: η αθλητικότητα, το μεγάλο κίνητρο των παικτών και η πνευματική δύναμη. Ίσως η EuroLeague είναι το πιο σκληρό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αν δεν είσαι σκληρός πνευματικά, δεν μπορείς να φτάσεις στον στόχο που έχεις. Αυτό το πρότζεκτ που θέλουμε να χτίσουμε από την αρχή, πρέπει να στηρίζεται σε δύο πράγματα: στην ενέργεια και την ομαδικότητα. Αν μπορώ να βάλω έναν τίτλο, θα ήταν ότι θέλω να κάνουμε μια τίμια και παναθηναϊκή προσπάθεια. Να βλέπει ο κόσμος ότι λέμε λίγα, αλλά παλεύουμε πολύ".

 

Το παρόν έδωσε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου εκπροσωπώντας τους παίκτες.

 

Παπαπέτρου: "Τι να πω κι εγώ, όταν έχουν μιλήσει αυτοί οι άνθρωποι πριν από μένα; Είμαι χαρούμενος που θα είμαι κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Θέλω να σταθώ στο ότι όταν έχεις ανθρώπους δίπλα σου σαν αυτούς, που παλεύουν και μάχονται, σίγουρα δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Για μένα θα είναι μια πολύ ωραία χρονιά, θέλουμε να είμαστε μαχητικοί και να βγάζουμε το κλίμα της οικογένειας. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν".

 

Τριαντόπουλος (πρόεδρος):

"Θέλω να ξεκινήσω, κάνοντας μια γενική τοποθέτηση για τη σημερινή κατάσταση. Πριν από λίγο καιρό ο κ. Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε ότι σταματάει οποιαδήποτε ενασχόληση και χρηματοδότηση της ΚΑΕ, όπως επίσης ότι πωλείται η ομάδα. Μου ζητήθηκε τότε να αναλάβω μαζί με τον κ. Μάνο Παπαδόπουλο την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού. Ο δικός μου ρόλος θα ήταν καθαρά τεχνοκρατικός, να αξιοποιήσω δηλαδή όσο το δυνατόν καλύτερα τους πόρους που θα είχαμε στα χέρια μας. Δέχθηκα να αναλάβω, έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης θητείας μου στην ομάδα, από το 2015 έως το 2017. Η ενασχόλησή μου θα είχε καθαρά με αυτό το κομμάτι, το επιχειρηματικό. Πριν από λίγες μέρες όμως, ο κ. Μάνος Παπαδόπουλος αποφάσισε να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους. Ζήτησε μάλιστα να αποχωρήσει άμεσα. Υπό τον φόβο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό, συμφώνησα με τον κ. Γιαννακόπουλο να αναλάβω τη θέση του προέδρου. Αθλητικός παράγοντας δεν υπήρξα ποτέ, ούτε εμπειρία τέτοια έχω. Οπότε χρειάζονταν κάποιες δυνατές παναθηναϊκές προσωπικότητες".

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top