Γκουαρδιόλα: «Οι άνθρωποι του NHS ρισκάρουν τις ζωές τους για εμάς»

«Θέλουμε να γυρίσουμε αλλά προτεραιότητα έχουν άλλα πράγματα»

Γκουαρντιόλα

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψαν σε ομαδικές προπονήσεις στο πλαίσιο του "Project Restart" που έχει ως στόχο να επιστρέψει η δράση στην Premier League μέσα στον Ιούνιο, ο Πεπ Γκουαρδιόλα θέλησε να επικοινωνήσει με τον κόσμο. Αυτό το έκανε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε για το επίσημο κανάλι των "πολιτών" στο Youtube, με τον Καταλανό τεχνικό να αναφέρεται στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στον πλανήτη εν μέσω κορωνοϊού και να ευχαριστεί τους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Μεγάλη Βρετανία για τον τεράστιο αγώνα τους.

Αγρίεψε ο Γκουαρντιόλα - Έκοψε το ρεπό στους παίκτες της Μαν. Σίτι

«Οι οπαδοί σε όλο τον κόσμο περιμένουν για να επιστρέψει το ποδόσφαιρο. Θέλουμε να γυρίσουμε αλλά τώρα προτεραιότητα έχουν άλλα πράγματα. Το μήνυμα εξακολουθεί να είναι το ίδιο: να μένετε ασφαλεις, να προσέχετε και όταν θα είναι επιτρεπτό θα επιστρέψουμε. Αρχικά νομίζω χωρίς τους φιλάθλους στις εξέδρες αλλά ελπίζω πως θα γυρίσουμε κάποια στιγμή και στη ρουτίνα μας", άρχισε τις δηλώσεις του ο κάτοχος δύο πρωταθλημάτων Αγγλίας (2018, 2019) με την ομάδα του Μάντσεστερ, και συνέχισε: "Το σημαντικότερο πράγμα αυτή τη στιγμή είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Εαν λένε να χρησιμοποιήσουμε μάσκα, να μένουμε σπίτι, να κρατάμε κοινωνικές αποστάσεις, θα πρέπει να το κάνουμε. Επειδή υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι στο NHS που βάζουν σε ρίσκο τη ζωή τους για να σώσουν τη δική μας. Είναι εκπληκτικό αυτό που έχουν κάνει και θα πρέπει να τους ακολουθούμε. Τώρα, δεν επιτρέπεται να κάνουμε κάτι λάθος».

 

Όσον αφορά στην επιστροφή στο "Etihad Campus" από την περασμένη εβδομάδα για τις πρώτες προπονήσεις μετά τον Μάρτιο, ο Γκουαρδιόλα, που εμφανίστηκε στη συνέντευξη φορώντας προστατευτική μάσκα και χειρουργικά γάντια, είπε μεταξύ άλλων:

«Φυσικά και είναι ωραίο να επιστρέφεις. Ακολουθούμε τους κανόνες που πρέπει, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν κάνουμε κάτι το ιδιαίτερο. Οι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση. Νομίζω ότι ανυπομονούσαν να επιστρέψουν και να προπονηθούν και να κάνουν ό,τι θέλουν. Ήρθαν σε τέλεια κατάσταση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top