Επιστροφή του Τζόκοβιτς στην κορυφή!

Ποια θέση έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς  επιστρέφει από σήμερα στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου συμπληρώνει 276 εβδομάδες παραμονής, πλησιάζοντας τα ρεκόρ των Roger Federer και Pete Sampras.

O Σέρβος σούπερ σταρ  κατάφερε να υπερασπιστεί τους 2.000 βαθμούς που κέρδισε πέρσι στη Μελβούρνη, σε αντίθεση με τον Rafael Nadal, που είχε απώλεια 840 βαθμών, αφού πέρσι ήταν φιναλίστ στο Australian Open και φέτος αποκλείστηκε στα προημιτελικά.

Έτσι, ο Nόλε προσπέρασε ξανά τον Ισπανό και επέστρεψε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου διανύει την 276η εβδομάδα της καριέρας του. Έχει 10 εβδομάδες λιγότερες από τον Pete Sampras και 34 από τον Federer, που με 310 εβδομάδες παραμονής στην κορυφή, βρίσκεται στην 1η θέση της σχετικής λίστας.

Αρκετά πίσω από τους Djokovic και Nadal βρίσκεται ο Roger Federer, τον οποίο πλησίασε πάρα πολύ ο Dominic Thiem, ο οποίος αφενός ισοφάρισε το career high του ανεβαίνοντας στο Νο.4 του κόσμου και αφετέρου πλησίασε όσο ποτέ άλλοτε στην πρώτη του είσοδο στο Top 3, καθώς τον χωρίζουν μόλις 85 βαθμοί από τον Ελβετό.

Την κορυφαία 5άδα συμπληρώνει ο Daniil Medvedev και στο Νο.6 βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που παρέμεινε για μια ακόμα εβδομάδα σταθερός. Σταθερός και ο Alexander Zverev, που είναι στο Νο.7 του κόσμου, παρόλο που έκανε ένα από τα καλύτερα τουρνουά της καριέρας του και συμμετείχε στον πρώτο του Grand Slam ημιτελικό. Στο Νο.8 παρέμεινε ο Matteo Berrettini και από μια θέση κέρδισαν οι Gael Monfils και David Goffin, στο Νο.9 και στο Νο.10 αντίστοιχα, που συμπληρώνουν την κορυφαία 10άδα.

Μετά την καλή πορεία του στη Μελβούρνη, ο Stan Wawrinka πλησιάζει την επιστροφή του στο Top 10 και συγκεκριμένα κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.13. Μια θέση κέρδισε ο Andrey Rublev, που βρίσκεται στο Νο.15 και βελτίωσε το career high του. Στο Top 20 επέστρεψε ο Νικ Κύργιος, που κέρδισε 6 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.20.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top