Ποδοσφαιριστής-θρύλος πλέον πουλά βιβλία για να ζήσει

Η εξορία του Ηakan Sukur από τον Ερντογάν και η νέα ζωή στην Αμερική

Hakan Sukur

Για τα παιχνίδια που του έπαιξε η ζωή και τον οδήγησαν σε ένα εντελώς νέο «μονοπάτι» μίλησε ο Hakan Sukur, θρύλος του ποδοσφαίρου στην Τουρκία, στη γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag». 

Ο άσος της Γαλατασαράι, γνωστός και ως ο «Ταύρος του Βοσπόρου», εκλέχθηκε το 2011 βουλευτής με το κόμμα του Ερντογάν (ΑΚΡ). Το 2013 μετά τη ρήξη του κόμματος με το ισλαμικό κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, παραιτήθηκε εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Το 2016 ο Ερντογάν τον «εξόρισε», θεωρώντας τον ύποπτο για συμμετοχή στο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Σήμερα ζει ως πολιτικός εξόριστος στις ΗΠΑ και για να βγάλει τα προς το ζην οδηγεί για την Uber και πουλά βιβλία.

Ο διάσημος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που έχει αγωνιστεί για κάποιες από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου (Milan, Galatasaray, Parma, Blackburn και άλλες), στη συνέντευξή του περιέγραψε πώς άλλαξε δραματικά η ζωή του, όταν «συνταξιοδοτήθηκε» από το ποδόσφαιρο και αποφάσισε να ενασχοληθεί με την πολιτική στην Τουρκία.

Μία και μόνο υποψία του Τούρκου Προέδρου ήταν αρκετή για να του καταστρέψει όλη τη ζωή. Αφορμή στάθηκε μία ανάρτησή του στο Twitter, που θεωρήθηκε προσβλητική για τον Πρόεδρο. Λίγους μήνες αργότερα βγήκε ένταλμα σύλληψής του με την κατηγορία της συμμετοχής στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, που είχε χαρακτηριστεί στην Τουρκία τρομοκρατική οργάνωση.

Toυρκία: Μαζικές συλλήψεις 176 στρατιωτικών για «σχέσεις» με τον Γκιουλέν

«Ο Ερντογάν μου πήρε τα πάντα, δε μου άφησε τίποτα. Μου πήρε την ελευθερία μου, την ελευθερία έκφρασης, το δικαίωμα στην εργασία», είπε στην εφημερίδα «Welt am Sonntag» ο 48χρονος Sukur.

«Ποτέ κανείς δε μου εξήγησε ποιος υποτίθεται πως ήταν ο ρόλος μου στο αποτυχημένο πραξικόπημα. Ποτέ δεν έκανα κάτι παράνομο. Δεν είμαι ούτε προδότης, ούτε τρομοκράτης», προσθέτει, ξεκαθαρίζοντας ότι:

«Μπορεί να είμαι εχθρός της συγκεκριμένης κυβέρνησης, αλλά όχι του κράτους και του τουρκικού έθνους. Αγαπώ τη χώρα μου. Μετά τον διαχωρισμό μου από τον Ερντογάν άρχισα να λαμβάνω απειλές, επιτέθηκαν στο μαγαζί της συζύγου μου, έβαλαν τον πατέρα μου στη φυλακή και κατάσχεσαν όλα μου τα υπάρχοντα».

Έτσι αποφάσισε να μετακομίσει στις ΗΠΑ για το καλό της οικογένειας και των παιδιών του. Πλέον έχει τη δική του καφετέρια στην Καλιφόρνια, αλλά, όπως λέει, «κατά καιρούς μπαίνουν μέσα περίεργοι τύποι». Εκτός από την καφετέριά του, εργάζεται ως οδηγός της Uber, ενώ πουλά και βιβλία.

Ο Χακάν Σουκούρ στην καριέρα του είχε σκοράρει 51 γκολ σε 112 εμφανίσεις με την τουρκική εθνική ομάδα. Όλη του η περιουσία, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, έχει κατασχεθεί και βρίσκεται στην Τουρκία.

Όλα ξεκίνησαν όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική, οπότε και έλαβε χώρα η «πικρή» διαμάχη του με τον Τούρκο Πρόεδρο. Το γεγονός ότι του εναντιώθηκε, αλλά και το στρατιωτικό πραξικόπημα που ακολούθησε το 2016, αποτέλεσαν την αρχή του τέλους της παλιάς του ζωής στην Τουρκία και το ξεκίνημα μίας εντελώς καινούργιας στην Αμερική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top