Πήρε Μούρτο ο Ήφαιστος Λήμνου

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της ομάδας

Σπύρος Μούρτος, μπασκετ

Από τον Άρη στον Ήφαιστο Λήμνου μετακομίζει ο Σπύρος Μούρτος. Οι δύο πλευρές επισημοποίησαν τη συμφωνία την Παρασκευή (17/8), με τον 27χρονο γκαρντ να δηλώνει ενθουσιασμένος για τη νέα σελίδα στην καριέρα του. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια Μπούμπουρα και τον κόουτς Μανωλόπουλο που με επέλεξαν και μου δίνεται έτσι η ευκαιρία να αγωνιστώ στη Λήμνο και μάλιστα σε μία πρωτόγνωρη εμπειρία για το νησί.

Είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα σεζόν με τον Ήφαιστο Λήμνου. Η ομάδα μας έχει κάνει πολύ καλές μεταγραφικές κινήσεις και σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στις πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις μας. Εύχομαι από καρδιάς ο κόσμος της Λήμνου να αγκαλιάσει την προσπάθειά μας και να μας στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις» σχολίασε στις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης του Ηφαίστου ο Σπύρος Μούρτος.

Στη σχετική ανακοίνωση της ομάδας της Λήμνου αναφέρεται: «Ο Ήφαιστος Λήμνου ανακοινώνει την απόκτηση του καλαθοσφαιριστή, Σπύρου Μούρτου ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στον Άρη όντας ο αρχηγός της ομάδας της Θεσσαλονίκης από το 2014 έως πέρυσι. Ο 27χρονος παίκτης ο οποίος γεννήθηκε στην Ιτέα στις 5 Δεκεμβρίου του 1990 και έχει ύψος 1.99, αποτελεί ακόμη μία σημαντική προσθήκη στον ελληνικό κορμό του Ηφαίστου.

Ο Έλληνας γκαρντ ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ από τον Γ.Σ. Ιτέας όπου συμμετείχε στο παιδικό και εφηβικό τμήμα του Συλλόγου και αργότερα στο αντρικό τμήμα. Τον Ιούλιο του 2007 εντάχθηκε στο δυναμικό της εφηβικής ομάδας του Άρη. Τον Ιανουάριο του 2009 και σε ηλικία 18 ετών υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Άρη. Τη σεζόν 2010-2011 δόθηκε δανεικός στον ΟΦΗ όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Την επόμενη χρονιά (2011-2012) αγωνίστηκε στους Ικάρους Σερρών και την Α2 κατηγορία. Από το 2012 έως πέρυσι έπαιξε στον Άρη Θεσσαλονίκης. Την περσινή χρονιά σε 40 παιχνίδια (ΕΣΑΚΕ + BCL) και με μ.ο. 18 λεπτά συμμετοχής είχε 44% στα δίποντα και 66% στις ελεύθερες βολές με 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Στο ενεργητικό του έχει ένα χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων στη Ρόδο το 2009 όπως επίσης και τη συμμετοχή του την επόμενη χρονιά με την Εθνική Νέων στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κρικβένιτσα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top