Έγραψε ξανά ΙΣΤΟΡΙΑ η Ρεάλ: ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ την Γιουβέντους με 4-1 ! Έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης και έκανε πολλούς να κλαίνε

Πρωταγωνιστής ο Κριστιάνο Ρονάλντο στον τελικό του Champions League

Για 12η φορά στην ιστορία της, η πολυνίκης της διοργάνωσης Ρεάλ Μαδρίτης στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν νίκησε με 4-1 την Γιουβέντους  και κατέκτησε το Champions League μέσα στο "Millennium Stadium", στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδειξε για ακόμη μια φορά πόσο μεγάλος παίκτης είναι, καθώς έβαλε δύο γκολ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για 5η σερί χρονιά και για 6η συνολικά, ξεπερνώντας τον Λιονέλ Μέσι.

Με τα δύο γκολ του Ρονάλντο (20΄,64΄) και ένα του Κασεμίρο (61΄) και του Ασένσιο (90΄), η «Βασίλισσα» νίκησε 4-1 τη Γιουβέντους και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που παίρνει το τρόπαιο για δεύτερη σερί χρονιά, ενώ έγινε και η πρώτη που βάζει 4 γκολ σε 90άλεπτο τελικού από το 4-0 της Μίλαν επί της Μπαρτσελόνα το 1994 στην Αθήνα!

Τα 12 τρόπαια τα έχει πάρει σε 15 τελικούς, ενώ έχει 3 τρόπαια τα τελευταία 4 χρόνια, όπως αναφέρει το sport24! Όσον αφορά στη Γιουβέντους, έχει χάσει πλέον 7 τελικούς σε 9 συμμετοχές (2 χαμένους τα τελευταία 3 χρόνια, 5 σερί χαμένους).

Η Γιουβέντους αν και ξεκίνησε δυναμικά στο πρώτο ημίχρονο τελικά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα οι παίκτες και οι οπαδοί της να δακρύζουν και οι αντίπαλοι να κλαίνε από χαρά και ευτυχία!

 

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ : Μπουφόν, Μπαρτζάλι (66' Κουαδράδο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (70' Μαρκίζιο), Ντάνι Άλβες, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (78' Λεμινά), Ιγκουαΐν.

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος (89' Μοράτα), Μόντριτς, Ίσκο (82' Μάρκο Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Μπέιλ). *κόκκινη 85' Κουαδράδο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top