Εικόνες ντροπής στον τελικό της βίας

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Αυτές οι εικόνες, οι εικόνες ντροπής που αμαύρωσαν τον τελικό κυπέλλου του ελληνικού ποδοσφαίρου έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ ήταν αποφασισμένοι για όλα. Ετοιμοι για πόλεμο. Με κοντάρια, ξύλα, μαχαίρια, φωτοβολίδες και μολότοφ, καθίσματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, πριν την έναρξη του αγώνα.

Έγιναν μάχες σώμα με σώμα μέσα και έξω από το γήπεδο. Επεισόδια έγιναν και μπροστά στα επίσημα. Η Αστυνομία από ότι φάνηκε να μην μπορεί να ελέγξει για περίπου μισή ώρα την κατάσταση. Οι χούλιγκανς των δύο ομάδων συγκρούστηκαν στην γέφυρα μέσα στο στάδιο. Έξω από το γήπεδο δημιουργήθηκε ένταση με τα ΜΑΤ.

Δεκάδες χούλιγκανς τραυματίστηκαν.  Στο νοσοκομείο του Βόλου πήγαν 13 οπαδοί, από τους οποίους οι τρεις παραμένουν για νοσηλεία, και τρεις αστυνομικοί.

Οι εικόνες που έχει καταγράψει ο φωτογραφικός φακός είναι αποκαλυπτικές. Κουκουλοφόρος  του ΠΑΟΚ μαχαιρώνει οπαδό της ΑΕΚ στο πόδι. Το στιλέτο που κρατάει φαίνεται καθαρά.

Η φωτογραφία με το τούβλο δίπλα στο κεφάλι αστυνομικού των ΜΑΤ μέσα στο γήπεδο κόβει την ανάσα. Ένας ματωμένος οπαδός της ΑΕΚ προσπαθεί να αμυνθεί με τη ζώνη του από την κίνηση καράτε οπαδού του ΠΑΟΚ. Άλλος χούλιγκαν που έχει καλυμμένο το πρόσωπό του με τη μπλούζα του κατεβάζει την ελληνική σημαία. Χαρακτηριστική είναι και η φωτογραφία με τον οπαδό με το κατεβασμένο παντελόνι.

Εικοσιπέντε διμοιρίες και εκατοντάδες αστυνομικοί συμμετείχαν στα μέτρα για τον τελικό κυπέλλου. Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι ημέρες πριν. Χαρακτηριστικό είναι ότι λίγες ώρες πριν τον αγώνα η Αστυνομία, μετά από πληροφορία, εντόπισε κρυμμένα σε οικόπεδο στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και 54ου Συντάγματος

Το Σάββατο συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και έχουν ταυτοποιηθεί για τα επεισόδια άλλα τέσσερα και έγιναν 22 προσαγωγές. Από την Πέμπτη έχουν γίνει συνολικά 11 συλλήψεις και 27 προσαγωγές.

Επεισόδια όμως έγιναν και χθες τα ξημερώματα στο κέντρο του Βόλου. Από τα αίματα που υπάρχουν το σημείο κάτοικοι και καταστηματάρχες εκτιμούν ότι υπάρχει σοβαρά τραυματίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top